avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate mussette22

Activitate mussette22

Răspuns la discuția Speta contabila - vanzare cereale
Buna ziua,

Cu banii incasati din livrari - prin numerar si prin virament (ulterior retrasi din banca pe baza prezentarii de copii borderouri de achizitie) sustine ca a cumparat cereale de la persoane fizice si le-a revandut.

Este corect sa i impute impozitul pe dividende 16% pentru sumele ridicate din contul bancar al societatii pe baza de borderouri de achizitie, sume pe care le folosea pentru cumpararea de noi cantitati de cereale.

E clar ca respectiva societate a vrut sa eludeze statul prin nedepunerea de declaratii, distrugerea documentelor contabile si neplata contributiilor, numai ca prin intermediul declaratiei 394 a fost depistat ca nu a depus declatiile lunare si trimestriale si nu a platit contributiile legale.

Va multumesc mult!
Buna ziua,

Va prezint o speta cu rugamintea daca ma puteti ajuta. O societate comerciala platitoare de TVA achizitioneaza cereale de la persoane fizice pe baza de borderouri de achizitie in perioada anilor 2007 - 2009. Revinde aceste cereale pe baza de facturi la diversi furnizori - persoane juridice, facturand cerealele vandute cu TVA 19%.

Nu depune nici o declaratie si nu prezinta niciunul din actele firmei in urma unui control fiscal. Ii este imputat tot TVA aferent livrarilor, impozitul pe profit si impozitul pe dividende pentru sumele care le-a retras din banca pe baza de borderouri de achizitie cu toate ca sustine ca banii retrasi din banca i-a folosit pentru achizitia de cereale de la PF.

Doresc sa va intreb daca are dreptul la deducerea TVA pe baza acestor borderouri care insumate cantitativ totalizeaza o cantitate mai mare de cereale decat cea vanduta si daca impozitul pe dividende este imputat in mod corect. Va multumesc pentru lamuriri!