avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate bad-joke

Activitate bad-joke

Răspuns la discuția Executare silita de la un IFN
Deocamdata am un singur credit in executare, dar urmeaza la mijlocul lunii in curs sa ma mai dea in judecata de la 2 ifn-uri ca n-am de unde sa platesc, plus alte doua la care am scadenta in data 10 si nici de alea n-am niciun leu. Eu castig cam 1300 net pe luna si daca au dreptul sa-mi retina o treime din salar (aprox 430), pe el (executorul sau ifn-ul) nu-i intereseaza ca eu mai am o rata de 470 inscrisa in arhiva electronica, care mi se retrage din contul de salar? Deci imi retine ifn-ul 430 din 1300 si ia si banca 470, asta inseamna 900 din 1300. Daca scad rata de la ING din 1300, raman cu 870 de lei din care daca mai retrage si ifn-ul eu nu mai raman cu cu bani de retras nici doua treimi cat am dreptul legal, pentru supravietuire. Vad ca oricum calculez, nu-mi ramane aproape niciun leu din salar, lucrez pe degeaba.
Daca ma duc la ING si imi deschid un nou cont in care sa-mi incasez salariul, ei sunt obligati de lege sa notifice ifn-urile ca nu mai primesc salariul in contul pe care i l-am dat lor? Macar cei 2 -300 de lei sa-i pot retrage ca mai am si alte scadente in afara de astia ce m-au dat deja in executare si cele doua care urmeaza
Răspuns la discuția Executare silita de la un IFN
Ajutati-ma va rog cu un raspuns juridic, cei care va pricepeti, ca eu nu am la cine sa apelez sa ma ajute in situatia critica in care ma aflu si n-am nici bani sa-mi angajez un avocat. Am vazut pe net ca daca am un singur urmaritor pe contul de salariu nu are dreptul sa-mi retraga mai mult de o treime din salariu. Problema e ca am rata fixa si la banca unde-mi incasez salariul de 470 lunar pe 5 ani, atunci se calculeaza si cei 470 lei de la ing plus suma care o va retrage executorul din salar la treimea aia? Adica eu am 1300 salar deci o treime din salar ar veni 430 lei, suma maxima legala pe care o pot retrage si altii. Dar daca eu am 470 rata si mai retrage si executorul. ca mi-a fost trimis dosarul la executare silita, apoi nu mai raman cu nimic, sa pot retrage eu la bancomat o treime din salar sa pot trai, cum scrie legea. In cazul meu, ce sa fac, cum sa discut cu angajatorul sau cu executorul, sa raman si eu cu ceva din salar? In data de 16 noiembrie o sa fiu dat in judecata de alte doua ifn-uri, in cazul asta cum o sa platesc la toti? Imi retrag tot salariul, cum/cine calculeaza cat sa retraga fiecare? Sa merg la banca sa-mi fac un alt cont in care sa-mi incasez salariul de care ifn-urile astea sa nu stie, sau ce sa fac?
Buna seara! Problema mea este una destul de grava:am ajuns in situatia in care am datorii la 6 ifn-uri, din care 4 sunt scadente si cu intarzieri mari, cu tot cu penalizari am in total aproape 8000 de lei la 6 ifn-uri. Unul dintre ele, Extrasimplu IFN SA mi-a trimis mail ca in data de 01.11.2016 imi trimit dosarul spre executare silita si urmeaza sa fiu contactat de un executor judecatoresc datorita intarzierilor mari ( am luat 800 lei si cu penalizari dupa aproape 80 de zile de intarziere am peste 2300 lei, suma pentru care m-au dat in judecata). Nu locuiesc la adresa din buletin, stau in chirie fara forme legale, iau salar 1350 lunar si am si rata la banca unde-mi incasez salariul de 470 pe 5 ani inafara de 8000 la ifn-uri. Nu detin niciun bun si nici nu am nimic de valoare pe numele meu, ce poate sa-mi faca inafara de poprire, cum se procedeaza cu excutarea in cazul meu, imi vine la adresa din buletin un executor, ma suna sau cum? Ce poate face o persoana in locul meu, cu atatea datorii pe care nu mai am cum sa le achit, cum sa procedez? Mentionez cu toata rusinea ca nu am bani de un avocat sau o persoana la care sa merg sa ma consilieze, nu-mi permit momentan nici sa-mi cumpar un pachet de tigari am ajuns falit total si partea cea mai proasta este ca zilnic ma suna astia cu ifn-urile si imi trimit mesaje ca sa platesc, iar eu deja nu mai rezist psihic fac atacuri de panica aproape zilnic, am si slabit peste 25 de kg in lunile astea de cand am probleme ca nu mai rezist cu atata stres. Trebuie sa astept sa ma dea in judecata toate ifn-urile, ca sa-mi faca poprire? Inca ceva, acum 2 luni am avut probleme cu FERRATUM, si in a 29-a zi de intarziere mi-au zis ca daca nu achit maine, sa nu depasesc 30 de zile de intarziere, ma dau in instanta si imi baga 6000 lei cheltuieli de judecata, e posibil asa ceva? Inseamna ca si astia de la extrasimplu imi baga atatea mii de lei cheltuieli de judecata, avand in vedere ca de ieri mi-au trimis dosarul in instanta? Contractul electronic nu-l mai am, n-am cum sa verific daca se stipuleaza asemenea cheltuieli. IFN-urile astea au sediul in Bucuresti majoritatea, iar eu locuiesc in Satu-Mare, de-aia sa fie asa mari cheltuielile? Daca ati avut chef sa cititi atat de mult, va rog sa ma ajutati cu ceva raspunsuri... ce sa faca un om cu un singur venit si fara nimic de valoare pe numele meu, cu atatea datorii pe cap? Mentionez inca odata ca eu momentan nu am bani nici macar sa-mi iau un flacon de suc, ma tine familia cu mancare, dar bani n-au de unde sa-mi dea, deci mi-ar trebui o solutie fara sa-mi angajez un avocat ca nu am bani deloc. O seara placuta!