avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Activitate kimlor

Activitate kimlor

Art. 28.
(1) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal. În actul normativ de stabilire a contravenţiilor această posibilitate trebuie menţionată în mod expres. Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare, iar termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.

Acest articol, din ceea ce inteleg eu (nu am cunostite juridice) pare sa precizeze faptul ca as putea plati jumatate din mimimul amenzii.
Oricum, am facut contestatie intrucat nu mi s-a dat dreptul sa fac mentiuni pe procesul verbal, agentul constatator scrie ca am refuzat sa iau la cunostinta de continutul p.v. fapt neadevarat deoarece eu am primit p.v. prin posta si din cei 20-30 de clienti care fumau pe terasa eu am fost singurul caruia i s-au cerut actele pentru ca am avut "tupeul" sa intreb de ce nu pot fuma.
Am primt o amenda pentru ca fumam pe o terasa cu peretii din rulouri de plastic care erau dati in jos, dar in acelasi timp pe mese existau scrumiere si nu era niciun afis cu fumatul interzis.Procesul verbal l-am primit acasa dupa 20 de zile, eu nici nu stiam ca mi-a fost facut proces verbal iar pe acesta nu este mentionat ca pot plati jumatate din minimul amenzii.Pot beneficia de aceasta prevedere sau nu se aplica la incalcarea legii 15?