avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru fumat (legea 15/2016)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru fumat (legea 15/2016)

Am primt o amenda pentru ca fumam pe o terasa cu peretii din rulouri de plastic care erau dati in jos, dar in acelasi timp pe mese existau scrumiere si nu era niciun afis cu fumatul interzis.Procesul verbal l-am primit acasa dupa 20 de zile, eu nici nu stiam ca mi-a fost facut proces verbal iar pe acesta nu este mentionat ca pot plati jumatate din minimul amenzii.Pot beneficia de aceasta prevedere sau nu se aplica la incalcarea legii 15?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 10:21, 8 Noiembrie 2016
Faptul ca pe mese erau scrumiere nu inseamna ca este permis fumatul, cum de altfel lipsa acestora nu inseamna, obligatoriu ca este interzis fumatul. Probabil ca se puteau folosi daca erau ridicati peretii din rulouri. Din ce stiu eu, plata a jumatate din minimul amenzii, nu este prevazuta in lege.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
LIVIU NISTEA, utilizator
Art. 28.
(1) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal. În actul normativ de stabilire a contravenţiilor această posibilitate trebuie menţionată în mod expres. Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare, iar termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.

Acest articol, din ceea ce inteleg eu (nu am cunostite juridice) pare sa precizeze faptul ca as putea plati jumatate din mimimul amenzii.
Oricum, am facut contestatie intrucat nu mi s-a dat dreptul sa fac mentiuni pe procesul verbal, agentul constatator scrie ca am refuzat sa iau la cunostinta de continutul p.v. fapt neadevarat deoarece eu am primit p.v. prin posta si din cei 20-30 de clienti care fumau pe terasa eu am fost singurul caruia i s-au cerut actele pentru ca am avut "tupeul" sa intreb de ce nu pot fuma.
In ce lege este cuprins articolul la care faceti referire ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez sa fac o contestatie unui proces verbal de la i.t.m simion nicoleta simion nicoleta am primt o instintare de plata de la I.T.M.de 3000 lei dar nu ami da dreptul sa o platesc la jumatate in 48 de ore .pot face ... (vezi toată discuția)
Executarea sanctiunii contraventionale a amenzii Imparatul Imparatul Daca nu am semnat PV de contraventie il primesc acasa, acesta fiindu-mi comunicat. Dupa ce mi-l comunica il contest la judecata. Daca pierd procesul verbal, ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Vintage Vintage Am o intrebare, [b]Toate[/b] amenzile contraventionale beneficiaza de posibilitatea sa fie platite jumatate din minim in 48 de ore? (vezi toată discuția)