avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum procedez sa fac o contestatie unui proces ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum procedez sa fac o contestatie unui proces verbal de la I.T.M

am primt o instintare de plata de la I.T.M.de 3000 lei dar nu ami da dreptul sa o platesc la jumatate in 48 de ore .pot face contestatie #-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 24 Noiembrie 2010
Daca legea nu prevede expres achitarea in 48 ore a jumatate din cuantumul amenzii o platiti integral.
Puteti face contestatie in termen de 15 zile.
art.28 nr.2/2001REGIMUL JURIDICSI COMPLETARI PRIN LEGEA NR.180/2002
OG nr.2/2001 prevede in art. 28(1) : Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres. Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare, iar termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru fumat (legea 15/2016) kimlor kimlor Am primt o amenda pentru ca fumam pe o terasa cu peretii din rulouri de plastic care erau dati in jos, dar in acelasi timp pe mese existau scrumiere si nu era ... (vezi toată discuția)
Executarea sanctiunii contraventionale a amenzii Imparatul Imparatul Daca nu am semnat PV de contraventie il primesc acasa, acesta fiindu-mi comunicat. Dupa ce mi-l comunica il contest la judecata. Daca pierd procesul verbal, ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Vintage Vintage Am o intrebare, [b]Toate[/b] amenzile contraventionale beneficiaza de posibilitatea sa fie platite jumatate din minim in 48 de ore? (vezi toată discuția)