avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate sergiu1974

Activitate sergiu1974

Răspuns la discuția Divort, respectare program minor
nu sint de felicitat, pana la urma ar trebuii sa fie o normalitate ! Oricum mersi mult
Răspuns la discuția Divort, respectare program minor
in actiunea reconventionala am cerut domiciliu la mine sau program de vizita in fiecare sfarsit de saptamana , luni si miercuri . In decembrie cand am depus intampinare inca nu eram intelesi la acest program de o saptamana si o saptamana.
Răspuns la discuția Divort, respectare program minor
asaofi a scris:

Atunci trebuie sa fi avut interogatoriul ei in care sa se ateste ca fetita sta alternativ saptamanal la fiecare dintre voi, precum si o depozitie de martor in acest sens. Bineinteles si cererea ta (directa sau reconventionala) cu progrmaul de vizita specificat.


Judecatorul a intrebat pe fiecare martor in parte unde sta fetita. Toti au spus ca o saptamana la tata o saptamana la mama.
Răspuns la discuția Divort, respectare program minor
asaofi a scris:

Daca mama nu achieseaza, eu nu-ti vad sanse in apel, poate sa fie orice avocat! Ai tratat f prost procesul pe fond.


Fiecare are dreptul la o parere. Parerea mea este ca am tratat foarte bine pe fond tinand cont ca fosta sotie prin martori ma facut in toate felurile ( incendiator, betiv, sinucigas etc) prin martorii iei fara nici o baza sau dovezi iar din partea mea strict legatura mea cu fetita , cat m am ocupat de ea dar fara a spun un singur lucru urat despre fosta sotie. si cu toate astea am obtinut mai mult decat programul standard. Ea stie foarte bine ce a facut ce a spus cum a inchis copilu la 39 febra in masina si in aceiasi seara am inernat copilu in spital etc si la care am dovezi. Se poate sa fiu prost sau sa am cei 7 ani de acasa dar imi este greu pe mama copilului meu sa o denigrez cu toate ca as putea. Cum am spus orice copil are nevoie si de mama si de tata.
Răspuns la discuția Divort, respectare program minor
asaofi a scris:

asaofi a scris:

Pai...trebuia sa mergeti in instanta cu acel acord saptamanal alternativ, ptr stabilirea legaturilor personale. In plus cu fixarea (de principiu) a unui domiciliu la unul din voi. In plus cu o intretinere in natura in cuantum de 1/4 din veniturile fiecarui parinte.
Fixarea domiciliului este necesara ptr inscrierea la scoala arondata si, ulterior, ptr actul de identitate.
Daca fetita refuza sa se mai intoarca la mama (?) nu sunteti obligat sa o fortati.


sergiu1974, cred ca trebuie sa te "readuni" cu mama si sa stabiliti ca vei face apel la sentinta de fond, cerand cele de mai sus. Iar mama, prin intampinare, va trebui sa achieseze la cererea ta.
Eu nu inteleg decat ca mamei ii convine ca, pe de o parte sa-i virezi ei o pensie in bani, dar pe de alta parte timp de 2 sapt/luna sa cheltui si in natura cu intretinerea copilului. Faptul ca nu e de acord sa statuteze ce ti-am scris anterior, denota un interes mai degraba oneros decat onest, al mamei. Asadar, atunci cand mama va considera de cuviinta, locuinta alternanta va disparea, nefiind statutata ca atare in dreptul tau de legaturi personale. Nici nu am vreun dubiu ca fiica ta, desi vehementa acum, nu va fi nevoita sa "o ierte" pe mama ca nu a facut cum..i-a promis. Va trebui sa inghita, sa accepte si sa isi traiasca fericirea de copil...in aceste conditii.




Asa este si ai dreptate. La mama ii convine asa, pe langa haine bicicleta trotineta jucarii ,activitati extra scolare la care pe langa pensia alimantara ii se pare normal sa contribui dar din pacate ea se gandeste la bani si eu la copil.
Răspuns la discuția Divort, respectare program minor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze a scris:

@When, îmi pare extrem de rău că răstălmăciţi ceea ce am sfătuit userul, sau poate nu răstălmăciţi, ci aşa înţelegeţi dvs.
E lăudabil că 2 părinţi despărţiţi se înţeleg, e mai bine aşa decât cu irosirea timpului prin instanţe, în plus, nu sunt probleme nici cu pensia alimentară.


Pensia alimentara oricum trebuie platita si nici nu se pune problema sa nu o platesc chiar si in conditiile in care jumate din timp va sta la mine. Eu ce imi doresc este sa ii fie cat mai bine la fetita , sa stea si cu mama si cu tata bunici , etc. Pe noi ca adulti ne afecteaza un divort ce sa mai spunem despre un copil la 6 ani .
Răspuns la discuția Divort, respectare program minor
"Va sfatuiesc sa nu mai cautati motive pentru care cea mica doreste mai mult la dumneavoastra si sa incurajati activ nu doar verbal relatia cu mama. "

Nu caut motive pentru ca nu am de ce. Ca sa intelegeti mai bine de copil cca 80% m am ocupat eu , de la baita gatit impreuna gradinarit etc ( ca doi siamezi) , ca idee de la sfarsitul lunii August anul trecut pana acuma inca nu a lasat pe nimeni sa ii spele parul inafara de mine. Nu sant... copilu trebuie sa aiba legatura si cu mama si cu tata si cu bunici din ambele parti .

Acuma de cca 30 de minute ma sunat fosta ca totusi o saptamana si o saptamana este ok.
Citez: " am vorbit cu fetita ( nu vreau sa ii dau numele) si a spus ca mami daca ai promis 7 nopti si 7 nopti ( asa calculeaza fetita) sa te tii de promisiune"

intrebarea este legal ar trebuii sa facem un act ca ne am inteles la modul acesta ?


Răspuns la discuția Divort, respectare program minor
Martonze a scris:

@Sergiu1974, CCR a hotărât, prin 2003, că un copil nu are drept de veto, fiindcă până e minor nu are discernământ şi nu-şi dă seama că e interesul său superior să facă ceea ce nu-i place , pe cale de consecinţă, argumentul dvs.că fetiţei nu-i place la familia mamei nu este admisibil :)

Si cum este mai bine sa o las trantita pe jos si uralnd cum a fost inainte de o saptamana si o saptamana?. Din 2016 septembrie pana in Martie cam asa a fost sau o lasam plangand sau venea mama si o lua pe sus tot cu plansete
Răspuns la discuția Divort, respectare program minor
Din toamna incepe scoala, luni la 5 o iau si o duc inapoie la ora 20 (copilu nu va vrea) miercuri o iau din nou la 5 si o duc inapoie la 20 si vineri o iau din nou la ora 16 pana duminica la ora 19 . Asta in prima si a treia saptamana din luna. Si martorii din partea iei au spus ca copilu doreste sa stea in casa iei (acasa) inclusiv educatoarea de la gradinita a declarat in instant ca fetita vorbeste doar de tata si bunici paterni. Din Martie la intelegerea noastra fetita a sta alternat o saptamana si o saptamana si este mai linistita. Decizia instantei a venit acuma cateva zile cu programul mentionat mai sus.
Răspuns la discuția Divort, respectare program minor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu a vrut in instant cu acel acord. Noi am specificat ca la momentul de fata fetita locuieste o saptamana si o saptamana. Fetita Numara cate nopti mai are pana vine acasa la mine, locuinta unde a crescut. Fosta sotie locuieeste la parintii iei si la fetita nu I place mediul de acolo.