avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate GeorgeConrad

Activitate GeorgeConrad

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare : Locuiesc intr-un bloc (20app) in care majoritatea propietarilor nu doresc sa contorizeze caldura, vor "pausal'. Avand in vedere legea care obliga contorizarea pana la 31dec 2023 , cei care dorim putem sa ne instalam contoere ( prin firma specializata) si sa platim cat consumam efectiv urmand ca ceilalti sa plateasca restul energiei indicate de contorul de bloc, in sist. pausal ???
Va multumesc ,
Mircea G
Multumesc mult celor ce au raspuns.
Exist o lege in vigoare ( 121 / 2014 "Legea eficientei energetice") care spune ca incepand cu 1.01.2017 toate asociatiile sunt OBLIGATE sa monteze contoare / repartitoare. Gresesc eu ?
Oare ac. lege nu va avea nici o influenta in situatii ca cea descrisa de mine ??
VA multumesc. Problema este ca nu doresc debransarea ,doar ca apart. VA fi neocuit cateva luni in care nu consider normal sa platesc aceeasi suma pt.caldura ca celelalte apart cu aceeasi suprafata.
VA salut.
Buna ziua.
Am un apart. racordat la sistemul de termoficare, necontorizat pt. caldura.
Apart. este nelocuit - "0" persoane pe lista de intretinere.
Ceilalti locatari nu doresc instalarea contoarelor/repartitoarelor la calorifere.
Nu consider normal, in ac. situatie, sa platesc costurile pt. energia termica pe care nu o consum.( caloriferele sunt setate pe minim)

Cum pot rezolva legal ac. situatie ? Cui trebuie sa ma adresez ?

Va multumesc,
George