Buna seara! Sunt pensionar militar. De cativa ani cumulez pensia si salariul, in urma unui concurs la stat. Am 58 ani. In urma OUG 9/2025, institutia vrea sa ma dea afara. Ce pot face? Este legal? Multumesc!
In 31.05.2016 s-a pronuntat solutia pe scurt. Legal in 30 de zile trebuia sa ajunga si motivarea. Azi 08.11.2016 inca nu e gata motivarea. Ce pot face? Am facut cerere de urgentare. Cui ma mai pot adresa? Inspectiei judiciare? Au trecut peste 120 de zile. Multumesc.
S-a facut cercetare ad-tiva pe ultimii trei ani 2012-2015, la sesizarea directorului. Comisia a stabilit ca directorul si contsbilul sef treb sa da banii pentru primii doi ani, iar eu pentru ultimul. Deplasarea pt care eu treb sa platesc am efectuat-o in 2013, dar pt ca directorul mi-a facut dosar penal am primit banii in 2014. Astfel pt ca I-am primit in 2014 acestia intra in ultimul an si se vrea sa ii dau eu. Eu nu sunt de acord intrucat eu am facut deplasarea in 2013, si din vina directorului I-am primit in 2014. De aceea intreb, in opinia dvs si la cum am explicat, trebuie sa ii dau eu sau tot directorul? Inca o data deplasarea in 2013, iar banii dupa un an in 2014. Daca dir nu imi facea dosar penal, decontul l-as fi primit in 2013 si nu mai intra in ultimul an, an pt care comisia de cercetare ad-tiva a stabilit ca treb sa platesc eu. Multumesc.
Am facut o deplasare in iulie 2013. Am primit banii in Iunie 2014 din cauza ca mi s-a facut dosar penal la sesizarea directorului. Acesta a fost motivul pt care mi s-a decontat dupa un an. Am fost gasit nevinovat. Dosarul penal s-a trem in decembrie 2013. Numai la solicitarea mea scrisa procurorul imi trimite ordinele inapoi la fabrica pt decont dar in febr 2014. La fabrica mi se decontraza dupa alte 4 luni desi bani pt deconturi existau. In aprilie 2015 s-a facut cercetare adm tot la sesizarea directorului pe ultimii trei ani care ma obliga sa platesc pe ultimul an. E normal? Am facut deplasarea in 2013? Care este data de la care se calculeaza ultimul an, cea la care am facut deplasarea sau cea la care am primit banii? Nu din vina mea am luat banii la un an de la efectuarea deplasarii. Multumesc.