avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate Neil21

Activitate Neil21

Răspuns la discuția Transfer mostenire
Am inteles.
Succesiunea dupa mama este exclusa din calcule.Cu alte cuvinte se doreste lamurirea si separarea definitiva intr-o singura etapa, acum Cei trei frati vor sa faca investitii, poate sa modifice cotele de proprietate, iar faptul ca peste ani fratele care vinde acum o sa intre iar in procesul de succesiune dupa mama.. cel putin o sa complice lucrurile sau pot aparea pretentii suplimentare din partea acestuia sau mostenitorilor legali a acestuia.. In acest caz ramane donatia acestuia si al mamei lor catre cei trei frati, corect?
Un ultim aspect: donatia poate fi retrasa ulterior, (ex.) adica peste ani, cel ce doneaza poate cere anularea ei, el sau urmasii legali a acestuia? sau odata donata ramane definitiva, inatacabila instrainarea donata, fara drept de recuperare..?
Răspuns la discuția Transfer mostenire
Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam eu ca ar fi putin probabil sa se poata vinde un drept viitor de mostenire.
Banuiesc ca si fratele care vrea sa-si vanda partea poate alege sa o doneze (la fel ca si mama) partea lui, urmand ca eventuale alte detalii de compensare sa fie stabilite intr-o intelegere privata, separata....
Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati cu o explicatie, un sfat.

Dar mai intai sa va expun pe scurt despre ce este vorba:

Patru frati, in urma decesului tatalui lor mostenesc impreuna un imobil (50%) impreuna cu mama lor (50%) inca in viata. Acum, unul din frati vrea sa vanda partea lui mostenita celorlalti trei frati pentru ca nu mai are interes in acel imobil.
Fratele care vinde ar dori sa vanda (si ceilalti trei sa cumpere) inclusiv partea de mostenire, de viitoare mostenire (daca e potrivit termenul) ce ar urma sa o primeasca in viitor ca drept de mostenire dupa mama lor. Toata lumea este de acord, inclusiv mama lor cu aceasta idee.
Intrebare: este legal, se poate sau care este calea, varianta, ca acest frate sa vanda (impreuna cu ce detine acum) si viitoarea mostenire ce ar urma sa o primeasca in viitor, dreptul de mostenire dupa mama lor? Iddea este ca sa doreste sa se rezolve totul intr-o singura transa, fara a mai fi nevoie ca la moartea mamei lor sa se intervina cu o noua actiune de vanzare..cu alte cuvinte separarea sa fie totala de la prima actiune, cel ce vinde vanzand drepturile prezente si viitoare asupra acestui imobil. Cei trei frati care cumpara vor sa modifice, imbunatateasca respectivul imobil si vor o separare totala de cel de-al patrulea frate.
Nu stiu daca exista si este posibil sa vinzi o "viitoare" mostenire dupa cineva care este inca in viata (chiar daca ar urma sa fii mostenitor legal) si in ce conditii sau ce masuri trebuie luate pentru a fi perfect legal si inatacabil ulterior.

In acest sens va rog un raspuns la cele de mai sus si sunt binevenite orice sfaturi legate de acest aspect

Multumesc anticipat,