avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Activitate Iorga Lidia

Activitate Iorga Lidia

Contractul respectiv nu a fost inregistrat nicaieri, a fost doar printat, si atat eu cat si persoanele respective stiau ca nu are nici o valoare acel contract atat timp cat eu am semnat in locul mamei, in absenta ei si in necunostinta ei despre toata situatia asta...Oricum ar fi pana la proba contrarie ca acel contract nu exista masina e la tipul respectiv, el neavand nici un drept sa ia masina din fata blocului...
chiar daca ar fi contractul valabil, el ar fi trebuit sa ne dea in judecata si sa isi ceara drepturi in instanta...Eu nu am prezentat o situatie nereala, ci am prezentat-o in mare!
Va multumesc oricum pentru toate sfaturile, de aici cred ca ideea cea mai buna este sa imi angajez un avocat!

Situatia s-a complicat si mai mult. Ieri, 13.09 a venit si a luat masina mamei din fata blocului. Am sunat imediat la 112, a venit politia, s-au facut plangeri, declaratii si a fost chemata o alta persoana, indirect implicata. Persoana indirect implicata este proprietarul unei case de amanet unde am facut un contract de amanet insa cu datele mamei, eu luandu-i buletinul, dandu-i actele masinii(cartea masinii si a doua cheie)asta ca garantie pentru banii respectivi, insa eu am semnat in numele mamei si am luat banii. Pe contractul de amanet erau trecute doar 3000 de lei, insa eu am semnat tot in locul mamei, totul fiind un act "intre prieteni" care nu fusese inregistrat in amanet. Acum ei declara ca masina a fost lasata in amanet si ei si-au luat bunul "cuvenit". Mama nici nu stia de ce acte am facut eu.
La politie am declarat toate acestea, l-au chemat si pe proprietarul amanetului si a ramas sa vedem daca ne intelegem sau daca se da mai departe dosarul la Procuratura. Intre timp masina a ramas la baiatul care sustine ca mama a semnat contractul de amanet. E normal asa? Politia nu a cerut sa vada masina, a lasat-o la el, desi el nu are decat acel act fals pe care l-am semnat eu!!! Ce putem face in situatia asta, avand in vedere ca nu ne putem intelege amiabil?

Amenintarile sunt la adresa integritatii fizice, si mai grav e ca o ameninta si pe mama...eu nu ma sustrag de la restituirea banilor, doar ca am avut 2 luni in care nu am reusit sa ii dau nici un ban..dar din octombrie urmeaza sa ii dau cate 1000 lei pe luna pana ma scad de datorie..si el nu este de acord, vrea toti banii acum, si nu ii am!
In decembrie anul trecut am impreumutat o suma de bani, mai exact 120 de milioane vechi. Initial am fost prieteni insa cand a vazut ca in ultima vreme imi merge rau cu banii a devenit agresiv in a-si recupera banii. Tin sa precizez ca in momentul in care am luat banii am lasat ca garantie cartea masinii mamei mele si a 2-a cheie. timp de 7 luni i-am platit un comision la bani, 6% din suma, adica 720 de ron pe luna.
Din iulie nu am mai reusit sa ii platesc pentru ca am avut mari probleme cu banii, insa i-am mai trimis in luna august 500 ron. Acum el face amenintari si presiuni si sunt terorizata, desi i-am zis ca din octombrie ii voi da cate 1000 ron pe luna pana ne scadem de datorie, adica 12 luni. El nu mai vrea sa astepte si ma ameninta cu tot felul de lucruri. Cel mai frica imi este pentru mama care nu are nici o vina in toata povestea asta. Ce ar trebui sa fac in acest sens? Va multumesc!