avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce ar trebui sa fac in cazul in care cineva ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce ar trebui sa fac in cazul in care cineva ma ameninta pentru recuperarea unei sume de bani

In decembrie anul trecut am impreumutat o suma de bani, mai exact 120 de milioane vechi. Initial am fost prieteni insa cand a vazut ca in ultima vreme imi merge rau cu banii a devenit agresiv in a-si recupera banii. Tin sa precizez ca in momentul in care am luat banii am lasat ca garantie cartea masinii mamei mele si a 2-a cheie. timp de 7 luni i-am platit un comision la bani, 6% din suma, adica 720 de ron pe luna.
Din iulie nu am mai reusit sa ii platesc pentru ca am avut mari probleme cu banii, insa i-am mai trimis in luna august 500 ron. Acum el face amenintari si presiuni si sunt terorizata, desi i-am zis ca din octombrie ii voi da cate 1000 ron pe luna pana ne scadem de datorie, adica 12 luni. El nu mai vrea sa astepte si ma ameninta cu tot felul de lucruri. Cel mai frica imi este pentru mama care nu are nici o vina in toata povestea asta. Ce ar trebui sa fac in acest sens? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marco90 , utilizator 22:24, 5 Noiembrie 2013
sa-l notificati sa predea cartea ..la data.. la ora,in locatia x..adresa
apoi proces
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
ContSters258703, utilizator
depinde de amenintare
este una legitima ( va dau in judecata, vin cu executorul, etc) sau nelegitima ( va ameninta viata si integritatea fizica)?
Cam asa se intampla in majoritatea cazurilor, banii imprumutati strica relatiile de prietenie, care in situatia dvs. nu are prea mare importanta deoarece, ar fi fost prieten daca va ajuta fara dobanda destul de consistenta ceruta. Banii trebuiesc inapoiati, dar nu sub presiunea amenintarilor.

Avand in vedere ca, ati fost prieteni cand ati solicitat imprumutul nu ar fi de bun simt sa-i faceti un flagrant, dar daca “prietenul” apeleaza la amenintari cu privire la integritatea fizica a dvs. sau a mamei dvs. puteti sa-i faceti o surpriza de proportii.

V-as recomanda sa incercati sa purtati un dialog face to face si pentru a inapoia banii cat si pentru a pastra prietenia, sa gasiti o solutie pe cale amiabila multumitoare pentru ambele parti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
Marka, utilizator
ihi..
are dreptate omu asta desi spune numai prostii
Amenintarile sunt la adresa integritatii fizice, si mai grav e ca o ameninta si pe mama...eu nu ma sustrag de la restituirea banilor, doar ca am avut 2 luni in care nu am reusit sa ii dau nici un ban..dar din octombrie urmeaza sa ii dau cate 1000 lei pe luna pana ma scad de datorie..si el nu este de acord, vrea toti banii acum, si nu ii am!
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
Iorga Lidia, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenintare cu moartea care care Buna! Am si eu o problema. Mama mea a avut o relatie de cateva luni cu un tip(mentionez ca mama lucreaza inafara si astfel s-au cunoscut; el este de asemenea ... (vezi toată discuția)
Mama mea in virsta de 78 de ani este tinta unei individe - care ... VirMAE VirMAE Mama mea in virsta de 78 de ani este tinta unei individe - care o abuza pentru imprumuturi de bani lichizi - Lei si Euro. Actiunea a inceput in Julie 2018 si ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu adus unei firme CretuSorin CretuSorin Buna Ziua, Imi cer scuze poate nu am incadrat mesajul meu acolo unde trebuie. Apelez la dvs. pentru ca sunt foarte disperat si nu stiu la ce sa ma ... (vezi toată discuția)