Mama mea in virsta de 78 de ani este tinta unei individe - care o abuza pentru imprumuturi de bani lichizi - Lei si Euro. Actiunea a inceput in Julie 2018 si ultimatul imprumut s-a intimplat la 12 August 2022.. Mama si-a pus si bijuteriile la amanet pt individa in cauza . In total este o suma de paguba de 25000 Euro (sumele inregistrate intr-un carnet). Individa o face pe mama sa se simta responsbila so a ajute si ii promite incontinuu prin mesaje (sms) patetice ca isi restituie datoriile. Parinti mei nu mai au nici ban de mincare pt Luna curenta.
Care sint mijloacele legale pentru a stopa aeasta inselaciune si ai proteja pe parinti pensionari?
Nu au nici um contract. Singura dovada, sint mesajele SMS (un numer foarte mare in care individa promite returnarea cash-ului si notitele mamei.
In plus, pt casa de amanet actele sint pe namele individei - si cu imputernicire pe numele mamei mele - dar de fapt sint bijuteriile mamei mele (asta se poate dovedi cu membri familiei care sa confirme)
raluk0207
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
În lipsa unui înscris, e foarte greu, chiar imposibil de dovedit împrumuturile.
Persoana poate spune ca a returnat sumele. Mesajele nu înseamnă mai nimic.
La fel si amanetul. Bijuteriile sunt ale mamei, da. Dar cum dovedește ca banii obținuți i-a dat mai departe?
Chiar dacă bonurile și chitanțele de la amanet sunt pe numele doamnei respective. Poate e un serviciu pe care i l-a făcut mamei. Asta nu dovedește ca banii au fost pentru sine, ca și i-a păstrat.
Dar...întrebarea e: mama chiar nu știa de face? Si mai ales fara vreun contract de mama. Nu mai zic de notar.
78 de ani nu e o vârstă înaintată.
Lăsați asta cu "pacalitul". Orice ti-ar spune unul, altul, totuși orice om sănătos la cap nu da mii de euro, asa.
Cred ca și mama a vrut.
raluk0207
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Scoateți bijuteriile de la amanet si pastrati-le dvs.
2. Nu ii mai trimiteti/lăsați bani mamei, în mod direct. Cumparati-i dvs cele necesare sau dati-i unei rude/cunoștințe în care aveți încredere și care ii poate administra și care o poate ajuta la cumpărături.
3. Luati-o pe mama la dvs sau mutati-o undeva la țară, la rude. Ideea e sa o îndepărtați de acea persoana.