avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara - furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara - furt

Am furat din locuinta unui prieten o bijuterie si am dus-o la amanet.Si mama acestuia vrea sa se duca la politie.Ce pot pati?Amanet-ul trebuie sa restituie bijuteria?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:33, 14 Iunie 2011
Recuperati repejor bijuteria de la amanet, evident, platind ceea ati primit la schimb.Inapoiati-o prietenului inainte de a depune plangere, caci plangerea pentru furt nu mai poate fi apoi retrasa.
Acelasi sfat, incercati sa o recuperati.
Politia o sa o confiste de la amanet, dar dvs. riscati dosar penal/cazier/condamnare.
daca nu veti ridica dvs bijuteria de la amanet si o face politia, pe langa plangerea de furt din partea mamei si casa de amanet va depune plangere pt inselaciune si fals in declaratii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt bambi.2010 bambi.2010 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum procedez avand in vedere ca fostul meu sot (de care am divortat in urma cu 1 luna, dar caruia i-am ingaduit sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Furt bdin locuinta maiincolo maiincolo In februarie 2011 am descoperit ca imi lipsea din casa o punga de plasic in care se aflau toate bijuteriile mele de aur,unele foarte valoroase,mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Furat de hoti, pagubas de doua ori?! criss84000 criss84000 Buna ziua, Va prezint pe scurt istoria noastra: bijuteriile noastre au fost furate de hoti, politia a descoperit hotii si a descoperit si bijuteriile, care ... (vezi toată discuția)