avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate pilvalbv

Activitate pilvalbv

Este prevăzut un termen în care sa se aducă la cunoștință procesul verbal de contravenție privind circulația pe drumurile publice? Am fost luat de radarul fix în 4 august și acum ( 20 noiembrie ) mi se cere sa comunic datele conducătorului auto.
Da, cota de 1/2 ( 0.35 Ha.) vreau sa i-o transmit absolut gratis fara alte scopuri ascunse. Un mic cadou, din acest motiv doresc sa nu fie necesara prezenta fratelui la ... semnarea actului, daca e posibil. Vreau sa fie surpriza. Oricum el il munceste si, poate ii este mai de folos stiind ca e propietar pe intreaga suprafata (de 1/1). Si nu doresc sa zica nici sărut mâna și nici bogdaposte , eventual un -multumesc si o imbratisare asa cum facem de fiecare data cand ne intalnim.
In urma succesiunii (dupa tata) am dobandit cota de 1/2 dintr-o bucata de teren, cealalta jumatate (1/2) revenind unui frate al meu. Doresc sa cedez (gratuit) cota mea de 1/2 in favoarea fratelui astfel incat acesta sa detina intraga suprafata.
1. Ce forma legala trebuie sa fac, donatie, act de cedare, .... ? Ceva ce nu necesita prezenta fratelui la notar.
2. Acest act trebuie semnat si de sotia mea? Sau este recomandat a fi semnat si de ea?
Multumesc!