avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este prevăzut un termen în care sa se aducă la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este prevăzut un termen în care sa se aducă la cunoștință ...

Este prevăzut un termen în care sa se aducă la cunoștință procesul verbal de contravenție privind circulația pe drumurile publice? Am fost luat de radarul fix în 4 august și acum ( 20 noiembrie ) mi se cere sa comunic datele conducătorului auto.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
pilvalbv, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:50, 20 Noiembrie 2020
Articolul 13
(1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
[ link extern ]
Necomunicarea datelor inseamna minim 9 puncte amenda. 1 pct amenda = 145 RON (la jumatate e 4,5 puncte)
Vedeti cum iesiti mai "ieftin", daca simtiti ca vi se poate lua permisul.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)
Pot fi sanctionat de doua sau mai multe ori pentru aceeasi contraventie in decurs de 6 luni? Vladimir50003 Vladimir50003 Salut, Am primit acum 2 zile urmatoarea recomandata. In conformitate cu prevederile art 39 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, ... (vezi toată discuția)