Adevarat!:D Insa sefii mei insista pe faptul ca detin acele mailuri in care el admite ca stia despre plata comisionului de 2% si de faptul ca agentul i a propus un comision preferential, si desi agentia si-a adus la indeplinire obligatiile pana in ultima faza (prezentare apartament, negociere, pregatire acte), el a decis sa nu plateasca acest comision. Stia de asemenea ca vanzatorul are contract si ca si va plati comisionul, ceea ce s a si intamplat. Martori sunt agentul si vanzatorul. Exista si o filmare in apartament, de la momentul vizionarii.
M-am angajat de curand consilier juridic debutant la o agentie imobiliara. In aceste momente ma confrunt cu o problema, si anume: un client a vizionat un apartament cu unul din agentii nostri nesemnand cu acesta din urma un contract de comision/de vizionare intrucat intre acestia exista o relatie de prietenie. Acum voi povesti situatia mai pe larg ca sa ma fac cat de cat inteleasa... Dupa vizionare, clientul a corespondat cu acesta pe email in vederea cumpararii apartamentului, agentul afland mai tarziu ca tranzactia s a incheiat, intrucat fostul proprietar a anuntat acest fapt, el avand contract semnat. Ulterior au existat corespondente electronice scrise intre agent si client, clientul recunoscand ca a incheiat tranzactia fara agentie, desi cunostea plata comisionului de 2% si totusi i se facuse un comision preferential, el nefiind de bunacredinta, a dorit de la inceput ”sa sara agentia”.
Eu am trimis o notificare scrisa catre acesta, in vederea achitarii comisionului preferential stabilit verbal in prima faza a vizionarii.
Ce pot eu face mai departe? Pot inainta actiune in instanta, avand martori si inscrisuri doveditoare ale intelegerii verbale, dar nu si un contract scris?