avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters411362

Activitate ContSters411362

Răspuns la discuția Comision agentie imobiliara
Am inteles. EL admite ca va plati si este de acord si multumeste pentru comisionul preferential. Va multumesc.
Răspuns la discuția Comision agentie imobiliara
Adevarat!:D Insa sefii mei insista pe faptul ca detin acele mailuri in care el admite ca stia despre plata comisionului de 2% si de faptul ca agentul i a propus un comision preferential, si desi agentia si-a adus la indeplinire obligatiile pana in ultima faza (prezentare apartament, negociere, pregatire acte), el a decis sa nu plateasca acest comision. Stia de asemenea ca vanzatorul are contract si ca si va plati comisionul, ceea ce s a si intamplat. Martori sunt agentul si vanzatorul. Exista si o filmare in apartament, de la momentul vizionarii.
Buna ziua!

M-am angajat de curand consilier juridic debutant la o agentie imobiliara. In aceste momente ma confrunt cu o problema, si anume: un client a vizionat un apartament cu unul din agentii nostri nesemnand cu acesta din urma un contract de comision/de vizionare intrucat intre acestia exista o relatie de prietenie. Acum voi povesti situatia mai pe larg ca sa ma fac cat de cat inteleasa... Dupa vizionare, clientul a corespondat cu acesta pe email in vederea cumpararii apartamentului, agentul afland mai tarziu ca tranzactia s a incheiat, intrucat fostul proprietar a anuntat acest fapt, el avand contract semnat. Ulterior au existat corespondente electronice scrise intre agent si client, clientul recunoscand ca a incheiat tranzactia fara agentie, desi cunostea plata comisionului de 2% si totusi i se facuse un comision preferential, el nefiind de bunacredinta, a dorit de la inceput ”sa sara agentia”.
Eu am trimis o notificare scrisa catre acesta, in vederea achitarii comisionului preferential stabilit verbal in prima faza a vizionarii.
Ce pot eu face mai departe? Pot inainta actiune in instanta, avand martori si inscrisuri doveditoare ale intelegerii verbale, dar nu si un contract scris?