avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate corbumihai

Activitate corbumihai

Buna ziua.
Am o problema care consta in faptul ca mai am un frate iar tatal nostru a decedat lasand o locuinta compusa din subsol parter si pod, etajul constructiei apartine coproprietarului. Fratele a deschis succesiunea si a omis sa precizeze ca demisolul ar apartine tatalui nostru, si a specificat ca demisolul at fi al coproprietarului.
Eu am un testament si un antecontract v-c, cu clauze de intretinere, in care se stipuleaza ca demisolul a fost al lui (tatalui). Aceasta situatie se datoreaza si ca tata nu a apucat sa faca actele finale( in speta cadastru si intabularea) .
Problema care o ridic este daca fatele a facut o declaratie in fals pot in aceasta situatie sa cer daune morale doarece fratele si-a inregistrat firma la demisol fara acordul meu.
Si daca da aceasta suma se poate scadea din sulta ?
Discuție Succesiune
Buna seara.
Problema pe care o ridic este urmatoarea. Tata a decedat acum 3 ani, si suntem 2 mostenitori. Eu am un testament si un antecontract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere. Celalalt mostenitor deschide procese pe care le anuleaza sau le suspenda. Asa s-a intamplat si acum, adica a deschis succesiunea dar din nu stiu ce motive actiunea a fost anulata. Avant in vederea acest aspect se poate considera o renuntate la mostenire sau nu ?
Ce trebuie sa fac mai departe ?
Cu multumiri.