avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fals in declaratii

Buna ziua.
Am o problema care consta in faptul ca mai am un frate iar tatal nostru a decedat lasand o locuinta compusa din subsol parter si pod, etajul constructiei apartine coproprietarului. Fratele a deschis succesiunea si a omis sa precizeze ca demisolul ar apartine tatalui nostru, si a specificat ca demisolul at fi al coproprietarului.
Eu am un testament si un antecontract v-c, cu clauze de intretinere, in care se stipuleaza ca demisolul a fost al lui (tatalui). Aceasta situatie se datoreaza si ca tata nu a apucat sa faca actele finale( in speta cadastru si intabularea) .
Problema care o ridic este daca fatele a facut o declaratie in fals pot in aceasta situatie sa cer daune morale doarece fratele si-a inregistrat firma la demisol fara acordul meu.
Si daca da aceasta suma se poate scadea din sulta ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:58, 21 Ianuarie 2018
Buna ziua. Unde a "deschis fratele succesiunea"? (intre noi fie vorba, succesiunea se deschide in momentul decesului) Si unde erati dvs cand fratele a declarat ce a declarat?
Trebuie, vazut sau specificat, care este situatia de fapt, adica cand si unde s-au facut actele, testamentul, antecontractul, actele firmei si asa mai departe, si abia apoi se poate emite o parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 1119 cod civil corbumihai77 corbumihai77 Buna ziua. In speta, lucrurile stau cam asa, Tatal (divortat)- a decedat, si suntem 2 mostenitori, In ultimii ani de viata , tata a contruit o casa, si cum ... (vezi toată discuția)
In urma succesiunii intre frati raduolteanu1971 raduolteanu1971 buna ziua va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa o succesiune in care unul din frati ramane cu 10% procent din imobil . ceilalti cedeaza partea ... (vezi toată discuția)
Impartire imobil elicrist elicrist Buna ziua,De nenumarate ori am gasit rezolvarea unor probleme cu ajutorul sfaturilor dvs.Apelez si de aceasta data si va multumesc....prietenul meu a mostenit ... (vezi toată discuția)