Apartamentul a fost vandut prin licitiatie publica in 24.10.2016 si a fost organizata de un lichidator judiciar in judetul in care firma respectiva a avut sediul social.
Eu doresc sa cumpar acest apartament de la adjudecatar si vreau sa stiu daca proprietarul executat silit sau firma in faliment poate depune contestatie pentru unul din cele 5 bunuri de patrimoniu (sau toate) vandute prin licitatie publica si daca are un anumit termen pana sa depuna contestatia.
Eu nu particip la astfel de licitatii.
Doresc sa cumpar un apartament ce in 24.10.2016 a fost scos la vanzare prin licitatie publica cu strigare la o banca. Conform publicatiei de vanzare de pe site-ul bancii, acesta face parte din bunurile din patrimoniul SC FIRMA SRL (exemplu) - in faliment. Eu locuiesc in Bucuresti, firma respectiva a avut sediul social in alt judet, iar in acea publicatie de vanzare sunt mentionate 5 bunuri de patrimoniu ale firmei respective, terenuri si apartamente situate in Bucuresti cat si in judetul in care isi avea sediul social.
In data de 12.11.2016 am vizionat acest apartament iar actualul proprietar nu ne-a informat de cele mentionate mai sus si avem ceva nelamuriri in legatura cu aceasta achizitie si se cam grabeste cu vanzarea lui.
- In acest caz se poate ca cineva sa faca constestatie dupa ce licitatia publica cu strigare a fost incheiata? Adica proprietarul executat sau cineva de la firma falimentata?
- Daca pentru un bun de patrimoniu din cele 5 se depune contestatie, aceasta le va afecta toate 5?
- Exista un termen in care trebuie depusa contestatie de catre fostul proprietar?
- Voi recomandati sa cumparam acest apartament in aceste conditii?
- Urmeaza ca joi sa se scoata extras de carte funciare de catre notarul agentiei imobiliare care a postat anuntul de vanzare al apartamentului. DIn ce am observat, actualul proprietar cat si agentul de vanzari se cunosc - sau au mai colaborat.
- Daca imi puteti spune ce acte sunt necesare pentru aceasta tranzactie, ca sa fim pregatiti cand ne ducem la notar.