avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate Victor__B

Activitate Victor__B

Răspuns la discuția Racordare coloana de gaze bloc
100% distrigaz accepta declaratia notariala si va da avizul de racordare. Suma pe care trebuie sa o platiti o sa o aflati doar daca va da in judecata proprietara tevii. Bineinteles ca trebuie sa dovedeasca cat a platit pt a vi se calcula cota parte. Mergeti inainte , nu va impiedicati de netoti.
Apelati la o firma de gaze pe care o mandatati sa va reprezinte si sa obtina cele necesare de la Distrigaz.
Daca nu are acordul celor care au platit anterior pentru teava respectiva, trebuie sa aiba act autentic prin care declara ca se obliga sa-i despagubeasca. Altfel Distrigaz nu ar fi trebuit sa-i dea acordul (avizul tehnic de racordare). Despagubirea se acorda ca si cota-parte din investitia initiala, nu mai mult, nu mai putin.
1. Evaluatorul scrie in raport de modificarea respectiva, banca estimeaza costurile de aducere a imobilului la schita din releveu si in cel mai rau caz scade din credit suma respectiva. ( Nu mai merge cu evaluatorul care inchide ochii).Stati linistit/linistita, interesul bancii e sa va acorde creditul.
2. O placa de rigips- costuri minime si teoretic, situatia imobilului coincide cu cea din releveu.

Problema nu e asa de grava.
Problema este ca atât CMTEB cât și asociația de proprietari solicita acel proiect pt deconectare.

alex_element a scris:

Legea primeaza in fata ordinului. De asemenea, ordinul se refera la modificari aduse la instalatia comuna in situatia in care ramaneti bransat (de ex: instalati un calorifer in plus intr-o camera sau pe balcon).
Obtineti acordul vecinilor si al asociatiei, depuneti cererea si asteptati sa vina angajatii de la CMTEB pt a va deconecta caloriferele si a sigila instalatia.
Mai departe (proiectul pt traseul termic al centralei) nu mai tine de CMTEB.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avizul a fost obținut prin îndeplinirea formelor legale menționate. Acordul asociației este necesar pt montarea propriu zisa a IUGN pe spatiile comune nu pt obținerea avizului.

alex_element a scris:

Acordul asociatiei de proprietari privind modificarea spatiilor comune si acordul proprietarilor instalatiei de gaze sunt documente fara de care nu se elibereaza acordul de racordare.
Cum ati obtinut acordul fara sa aveti acceptul asociatiei?

Prin procedura complexa va referiți la Ordinul ANRSC?
In 196/2018 nu am găsit detalii clare despre deconectarea unui imobil care beneficiază de agent termic în sistem pausal.
Menționez ca eu ca proprietar, nu am niciun contract cu CMTEB și nici o convenție cu asociația de proprietari pentru furnizarea acestui serviciu. Îmi este furnizat un serviciu nesolicitat.

ynocentta a scris:

Este necesar sa parcurgeti procedura complexa cu respectarea disp mentionate de dv plus L nr 196/2018

Debransare 2021 CMTEB, cu sau fara proiect ?
Pentru deconectarea unui apartament din condominiu (de la CMTEB- energie termica), este suficient daca respect prevederile din Legea nr. 325 din 14 iulie 2006 - serviciului public de alimentare cu energie termică, ”Secţiunea a 5-a Protecția utilizatorului de energie termică
Articolul 30

(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea
următoarelor condiții cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât și pe verticală;
b) acordul scris al asociației de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra
intenției de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunțarea, în scris, a operatorului care are și calitatea de furnizor, cu cel puțin 30 de zile
înainte.
Sau
Trebuie proiect de debransare conform prevederilor
Art. 254 din Ordin nr. 91/2007 din 20 martie 2007 . –
Utilizatorii de energie termică au următoarele obligaţii:

g) să nu modifice instalaţiile de încălzire centrală, aferente unui imobil condominial, decât în baza unei documentaţii tehnice care reconsideră ansamblul instalaţiilor termice, aprobată de către furnizor;
Tehnic, eu nu modific instalatia comuna( tevile verticale de prin apartament) ci ma deconectez de la acestea. Tehnic deconectarea este echivalenta cu inchiderea robinetelor de pe calorifere- asta cu referire la “dezechilibrarea instalatiei hidraulice”.

Pe scurt, sigilez tevile, chem asociatia sa constate si inmanez PV de deconectare de la firma care realizeaza acest lucru urmand ca asociatia sa actualizeze contractul de furnizare a agentului termic ca urmare a modificarii puterii instalate in condominiu ? Sau urmez corvoada reglementata de CMTEB abuziv in opinia mea.
Juridic, Ordinul nr. 91/2007 din 20 martie 2007 nu trebuie sa fie in concordanta si sa se supuna Legii 325/2006, aceasta din urma avand forta juridica superioara ? Ori condițiile și restricțiile suplimentare față de cele stabilite prin lege sunt corecte ?
Partial adevarat. IUGN (Instalatie de utilizare a gazelor naturale) este montata si pe spatiile comune (casa scarii de la colana de separatie a gazelor pana la intrarea in apartament), prin urmare este necesar avizul asociatiei ( acordat fie prin adunare generala-o prostie, fie prin vot al comitetului executiv- ca in cazul de fata) . Problema era ca imi solicita in baza art ART. 37, al. 7 din legea 196/2018, tabel cu semnaturile proprietarilor coloanei. De fapt, cum am spus in postarea initiala, acel tabel este cerut de Distrigaz pt acordarea acceptului de racordare ( fie tabel cu acord fie act autentic..am detaliat de asemenea in postarea initiala). Singurul document necesar asociatiei de proprietari pt a supune cererea mea votului com. executiv este avizul de racordare. Sunt asociatii care nu cer nici macar acel aviz dar, legal, este necesar oricum pt a realiza separatia la gaze.
Oricum am rezolvat inclusiv cu acordul proprietarilor care nu-mi mai era neaparat necesar avand deja avizul de racordare. Totusi am obtinut acordurile pt a ma feri de eventuale pretentii materiale in viitor.
Urmeaza debransarea de la CMTEB, alt dans in 3 :)
Bună ziua. Ma poate lamuri cineva în următoarea speța?
Locuiesc la bloc și am gaze în sistem pausal. Pe casa scării este trasa coloana de separație. Am discutat cu investitorul coloanei, pentru a-mi da acordul în vederea legarii la coloana. Deoarece mi a cerut o suma mai mare decât investiția inițială și refuza sa-mi prezinte documente din care sa reiasă cât a plătit pentru a calcula cota parte cu care sa o despagubesc, am fost nevoit sa aleg cealaltă varianta pentru a obține avizul tehnic de racordare de la Distrigaz, și anume încheiere unui act autentic, la notar prin care ma oblig sa despagubesc respectiva persoana cu COTA PARTE . Practic, am indeplinit condițiile legale în vigoare și am obținut acel acord. Problema este la președintele de asociație care, pe lângă avizul Distrigaz, îmi solicita și tabel cu semnături de la vecinii afectați de faptul ca ma leg eu la coloana de separație, spune el ca face asta în baza Art 37 alin. (7) invocat din LEGEA nr. 196 din 20 iulie 2018. I-am explicat ca avizul este tot ceea ce are nevoie pt a supune cererea mea (de montare a instalatiei de gaze pe spatiile comune) votului în comitetul executiv. Tabelul cu semnături este necesar când cineva se debranseaza de la căldură, nu când dorește separația de la pausal a gazelor. Menționez, pe scara 40% din apartamente deja au instalație separata de gaze. Răspunsul la cerere a venit pe email (pe email am trimis și eu cererea plus notificarea distrigaz dar scanata și semnata olograf), nu are număr de inregistrare. Se considera răspuns oficial? Pot începe alte demersuri în instanta prin care sa fac asociația să-mi elibereze acordul sau îl presez sa îmi dea răspuns oficial, semnat, stampilat și cu număr de inregistrare?
Multumesc
Buna ziua.
Cum s-a terminat ? A venit sancțiunea ?