avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Releveul nu coincide cu realitatea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Releveul nu coincide cu realitatea Buna ziua, incerc sa cumpar un apt nou prin credit ipotecar si ...

Buna ziua, incerc sa cumpar un apt nou prin credit ipotecar si am dat peste o problema: in reveleu apare ca ar fi o debara de 1.5 mp si langa un wc de 1.5 mp, cele doua incaperi despartite de un perete si fiecare cu cate o usa. In realitate, constructorul si-a dat seama ca cele 2 incaperi ar fi prea mici si a decis sa nu mai puna un perete intre, deci este o singura usa si o singura incapere de 3 mp. Peretele lipsa Nu este un perete de rezidenta, insa nu coincide cu realitatea. Am intrebat daca poate face ceva sa modifice reveleul si a zis ca nu, asta nu este insa o problema? Aici am 2 griji:
1. Azi vine evaluatorul si mi-e ca nu imi aproba creditul din cauza asta.
2. Daca pana la urma imi aproba, nu vreau sa raman cu un apt pe care nu il pot vinde pt ca nu coincide, se poate face ceva la semnarea contractului de cumparare, de exemplu sa se specifice modificarile acolo? Practic in cf zice de toate aceste incaperi si mie mi-e ca apoi daca incerc sa modific reveleul ma trezesc ca ma acuza ca am facut modificari fara autorizatie.
O varianta ar fi sa modifice incaperile si sa le faca ca in cf, insa noi cand am vizionat era doar o incapere si ideea unei bai in plus ne-a atras, adica am prefera sa ramana asa, dar cu actele in regula. Mai mentionez ca in tot blocul e asa, sunt 6 apt identice in bloc, toate cu reveleul gresit. Cat de mare e problema si ce pot face? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Victor__B , utilizator 12:33, 30 Iunie 2021
1. Evaluatorul scrie in raport de modificarea respectiva, banca estimeaza costurile de aducere a imobilului la schita din releveu si in cel mai rau caz scade din credit suma respectiva. ( Nu mai merge cu evaluatorul care inchide ochii).Stati linistit/linistita, interesul bancii e sa va acorde creditul.
2. O placa de rigips- costuri minime si teoretic, situatia imobilului coincide cu cea din releveu.

Problema nu e asa de grava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare releveu garsoniera, pentru vanzare maneki maneki Buna seara, Doresc sa cumpar o garsoniera prin \"prima casa\" insa am intampinat un obstacol la evaluare. Garsoniera a fost modificata, la modul ca s-a ... (vezi toată discuția)
Releveu cu suprafata mult mai mica. inginerul greseste? musli musli Apartamentul meu a avut initial 89.55 mp utili. Dupa ce s-a renuntat la debara, camara si doi pereti de hol, banuiesc ca s-a mai creat ceva spatiu in plus, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand un ap prin programul prima casa si am probleme (pe care nu stiu cum sa le rezolv) cu cerintele din raportul de evaluare. ContSters254393 ContSters254393 in 2008 am cumparat un ap cu 3 cam la etajul 4/4 ,intr-o stare jalnica... l-am renovat total inclusiv terasa tot pe cheltuiala mea ptr ca nu exista asaociatie ... (vezi toată discuția)