Apartamentul meu a avut initial 89.55 mp utili. Dupa ce s-a renuntat la debara, camara si doi pereti de hol, banuiesc ca s-a mai creat ceva spatiu in plus, poate 1-2 mp.
Cand s-a facut renovarea, s-au facut dulapuri incastrate (tip dressing/closet american) in aproape fiecare camera, iar caloriferele au fost mascate cu rigips+grilaje.
Ma pregatesc de vanzarea apartamentului (prin credit) si am angajat pe cineva sa imi faca masuratorile. Cand a fost gata releveul, surpriza: 81 mp utili.
Cu clientul pregatit, asteptand dupa actele ce i le va prezenta bancii, va dati seama ca a fost un soc enorm si sunt pe calea de a-l pierde.
E normal sa nu includa dulapurile, rafturile incastrate si spatiul in care sunt caloriferele in masuratori? Nu e tot suprafata utila (si "incalzita" am inteles ca se mai numeste) a apartamentului?
Sunt dulapuri incastrate in perete, facute din rigips, cu dulapuri de lemn. Se mai numesc si dressing sau closet (in SUA). Daca in locul lor era un dulap normal, s-ar fi inclus suprafata, nu?