Cu alte cuvinte, singura conditie ca sa pot beneficia de indemnizatie, chiar daca nu mi se prelungeste contractul, este ca la data nasterii copilului, sa fi lucrat cel putin 12 luni (bineinteles cu contract inregistrat legal). Aceste 12 luni pot fi lucrate la 2 firme diferite? Fara nicio zi pauza, adica continuitate intre cele 2 locuri de munca.
Am inteles bine?
Multumesc.
Buna ziua!
Ma aflu in situatia de a schimba locul de munca. Am 2 oferte de job, una pe perioada determinata de un an (3 ianuarie 2017-31 decembrie 2018), iar a doua pe perioada nedeterminata. Bineinteles ca prima oferta e mai tentanta din mai multe privinte. Problema ar fi cu perioada determinata in situatia in care in acest an voi ramane insarcinata. Nu am o certitudine legata de sarcina, dar imi doresc sa se intample. Intrebarea mea este daca in acest an in care este valabil contractul meu, raman insarcinata si nasc, beneficiez de indemnizatie, daca nu mi se va prelungi contractul dupa expirare? A doua intrebare: daca raman insarcinata si as naste dupa ce imi expira anul, fara prelungirea contractului, as intra in concediu medical (de risc maternal cred ca se numeste) pot beneficia de indemnizatie?
Sper sa ma puteti ajuta.
Va multumesc.