Bună ziua.D-ul notar,la care am fost nu știe cum se moștenește o firmă,adică ce să treacă el în certificat de moștenitor.M-a trimis la registrul comerțului să mă interesez eu.Noi familia,patru persoane(frate,soră,mamă,frate)moștenim 50la sută dintr-un srl.In certificat de constatator ,am cerut acum,scrie că:număr părți sociale 20,valoarea unei părți sociale este:10ron.Întrebarea mea este ce se împarte,clădirea firmei,activitatea,masina firmei?Cine stabilește valoarea părții sociale sau se ia cu 10ron,după 10 părți 100ron se împarte?
La registrul comerțului au râs de mine,a zis să schimb notarul.
Bună ziua,întrebarea mea este,dacă două persoane au trăit în concubinaj 16 ani,nu au copil împreună,nu au fost căsătoriți,au srl 50%-50%,unul a decedat și dacă celălalt moștenește automat firma care de fapt este al lui.Pentru persoana decedată moștenitorii sunt frați,mamă cei care nu doresc să aibă parte din firmă,doresc să renunțe în favoarea celui în viață.Ideal ar fi ca cel în viață să-și continue activitatea automat.Care sunt dispozitiile legale in acest caz?