avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate akymyka

Activitate akymyka

Răspuns la discuția Plata impozit auto
Vad ca sunt suficiente vizualizari dar raspunsuri nu. Va rog sa va exprimati punctul de vedere asupra celor relatate.
Răspuns la discuția Plata impozit auto
art.471 din Codul Fiscal spune la alin(3) urmatoarele>(3) În cazul în care mijlocul de transport este dobândit în alt stat decât România, proprietarul acestuia are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, şi datorează impozit pe mijloacele de transport începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înmatriculării sau înregistrării acestuia în România.
In acest caz, eu am efectuat RAR azi 15.01.2020, si trebuie sa duc Fisa de inmatriculare la Primarie. Deci autotursimul se inmatriculeaza acum. Pana acum a avut numere provizorii. Deci atentie, autoturismul nu este inca inmatriculat.
Buna ziua! Am achizitionat anul trecu un autoturism din comunitate, cu care am circulat o luna cu numerele provizorii de Germania si trei luni cu numerele provizorii de Romania. Azi, 15.01.2020 am efectuat RAR-ul si am pregatit actele pentru Primarie(inmatriculare auto) si Pentru Politie. Conform Codului Fiscal art.468, respectiv 471 am inteles ca pentru anul 2020 nu este necesar sa platesc impozitul auto, dar la Primarie mi s-a comunicat faptul ca daca am cumparat masina anul trecut va trebui sa platesc impozit si pentru anul acesta. Va rog sa ma lamuriti care este legalitatea situatiei prezentate si de ce trebuie sa platesc impozit pe anul 2020 daca eu azi doresc sa o inmatriculez masina la Primarie.
Se poate elimina din cadrul unei proceduri de atribuire simplificata online un operator economic care inainteaza oferta fara a atasa si propunerea tehnica?
Sunt angat al unei primarii, functionar public in cadrul Compartimentului Achizitii Publice.
Intrebarea mea este daca pot fi delegat de catre conducatorul institutie(primarul) pentru a-mi exercita atributiile in domeniul achizitiilor publice la o alta institutie(spitalul orasenesc). Oricare este raspunsul dumneavoastra am rugamintea sa ma ajutati si cu temeiul legal.