avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Activitate adrian-alex

Activitate adrian-alex

Răspuns la discuția Concediu de odihnă și preaviz
Mulțumesc încă o dată de răspunsuri
Răspuns la discuția Concediu de odihnă și preaviz
Mulțumesc frumos de răspuns! Variantele de răspuns de la angajator nu s-au bazat pe nimic legislativ. Nici nu știu de unde au aceste idei. Presupun că din „buna” practică anterioară. Argumentul dumneavoastră l-am adus și eu, dar au zis că nu e adevărat. Că fiind acțiunea mea, dreptul la preaviz e în avantajul lor și prin urmare pierd orice drept la concediu. Și că nu are importanță că am o cerere anterior aprobată. Aceea devină nulă. Și culmea îmi spun toate acestea și din partea juridicului. Dar încă o dată fără să-mi argumenteze care e temeiul legal.
Bună ziua,

Am următoarea situație. În data de 16 noiembrie am depus o cerere de efectuare a concediului de odihnă care a fost aprobată. Din motive întemeiate, în data de 21 noiembrie mi-am depus demisia. Perioada pentru care mi-a fost aprobată cererea de concediu cuprinde și perioada de preaviz. Practic, perioada de preaviz se încheie după ce mă întorc din concediu. De la muncă mi s-au spus două variante: prima, că dacă efectuez perioada de concediu atunci preavizul se prelungește cu perioada în care am stat în concediu de odihnă, și a doua ca după depunerea cererii de demisie ei nu mai sunt obligați să respecte cererea de concediu aprobată anterior.
Aș vrea să știu dacă angajatorul mai e obligat să îmi respecte cererea de concediu aprobată anterior cererii de demisie, și conform căror prevederi legale are această obligație sau nu.