avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate nelyalexelena

Activitate nelyalexelena

Doresc sa ajung in instanta deoarece stiu ca clauza respectiva este una abuziva. Nu stiu insa in cererea de chemare in judecta cum sa contest o clauza dintr-un contract care a fost semnat pentru o perioada de trei ani iar cei trei ani au trecut.
Am semnat un contract care creaza o obligatie in sarcina mea( daca nu fac ceva). Contractul a expirat am primit notificare de plata in baza clauzei care ma obliga. Eu consider acea clauza nelegala si abuziva. Cum pot sa contest aceasta clauza daca contractul a expirat?
Multumesc
Răspuns la discuția Demisie si alte obligatii
In contractul de imprumut de folosinta cu titlu gratuit este prevazut ca termen al contractului 3 ani. Acesta prevede,in caz de incetare a contarctului din vointa angajatului (demisie) fara a se specifica articol din codul muncii acesta plateste 150X nr. de luni ramase, fara ca salariatul sa fie pus in intarziere. Aceasta suma este prestabilita.
Cand m-am angajat anuntul publicat pe ejobs specifica cazarea gratuita asigurata de soc. CIM si acest contract de imprumut de folosinta l-am semnat dupa ce m-am mutat si am inceput munca, in prima saptamana.
Cand am semnat acest contract, aceasta clauza fost prezentata ca o formalitate. Este legala o astfel de clauza inserata intr-un contract de acest fel ( imprumut de folosinta)? Ce pot face?
Chiar daca nu a fost acceptata demisia in decembrie, deoarece firma a avut nevoie de mine si promitandu-mi ca voi pleca exact pe 15 februarie, am facut greseala de a-mi scrie o alta demisie.
Multumesc, astept cu nerabdare parerea dvs.
Buna ziua,
Am depus demisia la soc. la care lucrez in decembrie 2016 si deoarece directorul ma rugat sa raman pana pe 15 februarie pentru terminarea unor proiecte am acceptat - completand alta demisie in ianuarie 2017.
La angajare pe langa cim, am semnat si un contract de imprumut de folosinta cu titlu gratuit prin care imi era oferita cazare ( sunt din provincie, iar anuntul publicat pe ejobs prevedea si cazare gratuita din partea firmei- in Bucuresti).In acest contract, incheiat pe o perioada de trei ani, a fost inserata o clauza in care se prevede: persoana care isi da demisia va plati o suma de 150 euro X nr. de luni ramase pana la expirarea contractului. Cu alte cuvinte eu am stat la firma un an si 2 luni si trebuie sa platesc , dupa contract 150x 22(luni)=3300 euro. Este legala o astfel de clauza inserata intr-un contact care poarta denumirea de Contract de imprumut de folosinta cu titlu gratuit. Pot pleca fara sa platesc aceasta suma artificial constituita. Nu am beneficiat de alte facilitatii, iar intretinerea am achitat-o singura.
Deasemenea, acest contract are o clauza prin care se specifica ca acesta inceteaza la data la care nu m-ai sunt angajata la firma respectiva.
Multumesc.

Răspuns la discuția Ce pot face?
Perioada este "pana la intoarcerea primului coleg-care si-a dat demisia" respectiv pana la intoarcerea celui de al doilea coleg fara a se specifica o data anume nici in cazul primului nici in al doilea caz
Este o nuanta de finete juridica pe care nu reusec sa o lamuresc. Dau concurs pentru un post pe perioada determinata.Vine persoana si isi da demisia si este emisa decizia de incetare a CIM , este emisa decizia de incetare a CIM a persoanei respective dupa care se emite decizia de a inlocui eu o alta persoana( decizie emisa in aceiasi zi). In decizia mea de inlocuire se pericizeaza ca locul meu de munca va fi in locul persoanei inlocuite pana la intoarcerea acesteia(adica perioada determinata). Daca revine aceasta din urma persoana eu m-ai am loc de munca?#-o
Dar primul coleg ati retinut ca si-a dat demisia.
Durata CIM, in dispozitie a fost specificata a fi tot pe nedeterminata pana la intoarcerea ultimului coleg inlocuit. Mentionez ca in tot acest timp am desfasurat activitatea in cadrul aceluiasi birou. #-o
Discuție Ce pot face?
Am fost angajat pe perioada determinata in locul unei persoane care dupa un an a venit si si-a dat demisia. A fost inregistrata intai dispozitia de desfacere a contractului de munca a persoanei inlocuite apoi eu am primit o dispozitie prin care inlocuiam un alt coleg pana la intoarcerea acestuia.Se poate considera un alt contract de munca pe perioada nedeterminata ? La intoarcerea ultimului coleg inlocuit eu ma pot intoarce la primul loc de munca?