avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si alte obligatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si alte obligatii

Buna ziua,
Am depus demisia la soc. la care lucrez in decembrie 2016 si deoarece directorul ma rugat sa raman pana pe 15 februarie pentru terminarea unor proiecte am acceptat - completand alta demisie in ianuarie 2017.
La angajare pe langa cim, am semnat si un contract de imprumut de folosinta cu titlu gratuit prin care imi era oferita cazare ( sunt din provincie, iar anuntul publicat pe ejobs prevedea si cazare gratuita din partea firmei- in Bucuresti).In acest contract, incheiat pe o perioada de trei ani, a fost inserata o clauza in care se prevede: persoana care isi da demisia va plati o suma de 150 euro X nr. de luni ramase pana la expirarea contractului. Cu alte cuvinte eu am stat la firma un an si 2 luni si trebuie sa platesc , dupa contract 150x 22(luni)=3300 euro. Este legala o astfel de clauza inserata intr-un contact care poarta denumirea de Contract de imprumut de folosinta cu titlu gratuit. Pot pleca fara sa platesc aceasta suma artificial constituita. Nu am beneficiat de alte facilitatii, iar intretinerea am achitat-o singura.
Deasemenea, acest contract are o clauza prin care se specifica ca acesta inceteaza la data la care nu m-ai sunt angajata la firma respectiva.
Multumesc.

Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
nelyalexelena, utilizator
Cel mai recent răspuns: nelyalexelena , utilizator 12:55, 8 Februarie 2017
Nu ati facut nicio observatie inainte de a semna cu privire la clauza platii unei sume inainte de incetarea c.i.m.?
In contract sunt prevazute obligatii privind plata intretinerii de catre locatar?
Sunt prevazute concret in contract articolele din cod muncii privind demisia ptr care se aplica despagubirea?

Cel mai important, cu ce articol din codul muncii incetati c.i.m.?
In contractul de imprumut de folosinta cu titlu gratuit este prevazut ca termen al contractului 3 ani. Acesta prevede,in caz de incetare a contarctului din vointa angajatului (demisie) fara a se specifica articol din codul muncii acesta plateste 150X nr. de luni ramase, fara ca salariatul sa fie pus in intarziere. Aceasta suma este prestabilita.
Cand m-am angajat anuntul publicat pe ejobs specifica cazarea gratuita asigurata de soc. CIM si acest contract de imprumut de folosinta l-am semnat dupa ce m-am mutat si am inceput munca, in prima saptamana.
Cand am semnat acest contract, aceasta clauza fost prezentata ca o formalitate. Este legala o astfel de clauza inserata intr-un contract de acest fel ( imprumut de folosinta)? Ce pot face?
Chiar daca nu a fost acceptata demisia in decembrie, deoarece firma a avut nevoie de mine si promitandu-mi ca voi pleca exact pe 15 februarie, am facut greseala de a-mi scrie o alta demisie.
Multumesc, astept cu nerabdare parerea dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
nelyalexelena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contractul de munca Carmenm-c09 Carmenm-c09 Buna ziua! Am o intrebare pt cei de pe forum care sunt cunoscatori ai legislatiei romanesti privind contractul de munca. Stiu ca in mod normal perioada de ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta Ayana1 Ayana1 Puteti, va rog, sa ma ajutati cu un raspuns privitor la clauza de neconcurenta stipulata in contractul individual de munca? Stiu ca: Angajatul poate fi ... (vezi toată discuția)
Problema legata de contractul de munca LOTY LOTY Buna ziua. Lucrez in Anglia ca asistent medical la un nursing home de 3 luni si inainte de a pleca din tara am semnat ca va trebui sa dau companiei angajatoare ... (vezi toată discuția)