avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema legata de contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema legata de contractul de munca

Buna ziua. Lucrez in Anglia ca asistent medical la un nursing home de 3 luni si inainte de a pleca din tara am semnat ca va trebui sa dau companiei angajatoare 2000 lire inapoi daca plec mai devreme de 1 an de la ei. Cand am ajuns in Anglia mi-au dat sa semnez contractul de munca in care nu se specifica sa dau vreun ban inapoi. Acum 2 zile mi-a venit de la biroul central un plic cu 2 hartii care trebuiesc semnate, una cu fisa postului meu de asistent medical pe care am semnat-o si cealalta din nou cu angajamentul ca voi plati 2000 de lire daca plec de la azil mai devreme de 1 an , hartie pe care nu am semnat-o . Firma mi-a asigurat pana acum biletul de avion gratuit , 2 luni de cazare gratuita si 3 traininguri . Eu vreau sa demisionez pentru ca nu imi place aici si mi-am gasit un alt job . Intrebarea mea este daca e legal sa mi se ceara 2000 de lire inapoi sau va trebui sa le platesc doar biletul de avion,cazarea pe 2 luni si trainingurile pe care ei mi l le-au oferit gratuit pana acum ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: LOTY , utilizator 12:37, 25 Octombrie 2014
Daca nu ati semnat acel act, nu are cum sa va solicite restituirea unei sume de bani.
L-am semnat numai inainte de a pleca din tara si l-am trimis scanat pe mail. Acum 2 zile mi-a cerut din nou sa semnez ca trebuie sa platesc si nu am mai semnat a 2-a oara. Va trebui sa platesc doar biletul de avion si cazarea pe 2 luni care mi s-au oferit gratuit sau nici pe acelea?
Nu putem sti ce trebuie sa platiti atat timp cat nu stim exact ce ati semnat.

Aveti in c.i.m. prevazuta o astfel de obligatie ?
Nu am in contractul de munca nimic scris despre plata. Numai pe o foaia separata " Angajament"
Daca ati semnat-o , atunci va trebuie sa achitati acele sume.

Alte discuții în legătură

drepturi in uk gabrielacodorean gabrielacodorean Buna ziua, lucrez in Anglia la un Care Home, de cateva luni, as vrea sa plec la un job mai bun, dar patronul m a pus sa semnez o hartie cand am venit ca ... (vezi toată discuția)
Clauza formare profesionala s_fiorello s_fiorello Buna, Am facut un contract acuma ceva timp de on-job training pe x (suma foarte mare) euro in strainatate cu obligatia de a sta angajat la firma respectiva ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati cu chitanta de mana si video a semnarii chitantei SimionVlad SimionVlad Salutare! As dori sa stiu daca se poate sa recuperez banii imprumutati varului meu pe timpul de lucru in Anglia. L-am imprumutat cu aproximativ 12000 de lire ... (vezi toată discuția)