avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CLAUZA FORMARE PROFESIONALA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CLAUZA FORMARE PROFESIONALA

Buna,

Am facut un contract acuma ceva timp de on-job training pe x (suma foarte mare) euro in strainatate cu obligatia de a sta angajat la firma respectiva 3 ani.
Promisiuni au fost multe, ideea era a unui stagiu complet cu traininguri intensive acolo.
Problema este ca acolo am lucrat pe proiecte efective, suma trainingurilor realizate de catre firme autorizate nu depaseste o durata maxima de 13 zile cu scoaterea din productie.
Neacceptand modul de tratare al angajatilor, faptul ca nu mi-au oferit pregatirea profesionala promisa, faptul ca s-au bazat pe experienta anterioara in a-si finaliza proiectele deja incepute, orasul si alte probleme familiale am decis sa parasesc firma in mai putin de 3 ani.
Acum firma s-a decis sa ma actioneze in judecata pentru neplata "datoriilor" care nu acopera nicidecum cuantumul trainingurilor facute acolo.

Ce sanse am de a castiga un asemenea proces, considerand ca totusi contractul de munca pare legal?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vladutvladut , utilizator 10:04, 17 Septembrie 2007
pai ai semnat clauza ca-i despagubesti cu valoarea de...daca pleci mai devreme de 3 ani???
din pacate am semnat clauza.
stiu, asta le permite sa ma actioneze in judecata.

intrebarea mea era ce sanse au avand in vedere ca nu am facut traininguri acolo ci am fost la munca?
O parere va rog frumos a cuiva care a avut o asemea exeperienta?
Multumesc
Daca ii actionati dvs. in judecata ei trebuie sa dovedeasca , ca ati facut training-ul. Daca nu pot dovedi , si daca acel contract prevede doar aceasta clauza pentru neparasirea locului de munca timp de 3 ani atunci puteti sa plecati.
Eu nu am de gand sa ii actionez in judecata.Partea proasta e ca deja am plecat de la ei.
Si ei au de gand sa ma dea in judecata acum.Chiar au sanse sa si castige daca nu pot dovedi ca m-au pregatit timp de 60 de zile?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Clauza profesionala vladislav05 vladislav05 Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am ... (vezi toată discuția)
Reinnoire act aditional vladutvladut vladutvladut Buna dimineata/seara Actualmente sunt in Statele Unite, trimis de firma din Romania, care are sediul central in Denver. Am cateva probleme de semnalat: la ... (vezi toată discuția)
Diurna in clauza de reziliere a contractului Claudiu Bran Claudiu Bran Buna ziua, Actul aditional la contractul de munca spune ca angajatul este obligat sa ramana o anumita perioada de timp in firma. Daca acest contract ... (vezi toată discuția)