Am facut un contract acuma ceva timp de on-job training pe x (suma foarte mare) euro in strainatate cu obligatia de a sta angajat la firma respectiva 3 ani.
Promisiuni au fost multe, ideea era a unui stagiu complet cu traininguri intensive acolo.
Problema este ca acolo am lucrat pe proiecte efective, suma trainingurilor realizate de catre firme autorizate nu depaseste o durata maxima de 13 zile cu scoaterea din productie.
Neacceptand modul de tratare al angajatilor, faptul ca nu mi-au oferit pregatirea profesionala promisa, faptul ca s-au bazat pe experienta anterioara in a-si finaliza proiectele deja incepute, orasul si alte probleme familiale am decis sa parasesc firma in mai putin de 3 ani.
Acum firma s-a decis sa ma actioneze in judecata pentru neplata "datoriilor" care nu acopera nicidecum cuantumul trainingurilor facute acolo.
Ce sanse am de a castiga un asemenea proces, considerand ca totusi contractul de munca pare legal?
Daca ii actionati dvs. in judecata ei trebuie sa dovedeasca , ca ati facut training-ul. Daca nu pot dovedi , si daca acel contract prevede doar aceasta clauza pentru neparasirea locului de munca timp de 3 ani atunci puteti sa plecati.
Eu nu am de gand sa ii actionez in judecata.Partea proasta e ca deja am plecat de la ei.
Si ei au de gand sa ma dea in judecata acum.Chiar au sanse sa si castige daca nu pot dovedi ca m-au pregatit timp de 60 de zile?
Multumesc