avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Diurna in clauza de reziliere a contractului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Diurna in clauza de reziliere a contractului

Buna ziua,
Actul aditional la contractul de munca spune ca angajatul este obligat sa ramana o anumita perioada de timp in firma. Daca acest contract inceteaza inainte de limita, angajatul este obligat sa plateasca firmei valoarea cheltuielilor, raportate la perioada de timp nerespectata din contract.
Întrebarea mea este, diurna intra in aceste cheltuieli ?
Valoarea pe care trebuie sa o returnez are voie sa contina si diurna ? Sau aceasta este un drept pe care firma este obligata sa il ofere angajatului fara a fi returnata sau inclusa in clauza de reziliere ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 10 Septembrie 2017
Despre ce cheltuieli este vorba ?
Au existat cursuri de perfectionare achitate de catre angajator?
Diurna se acorda in considerarea activitatii deja prestate.
Firma face parte dintr-un concern, training-ul a fost facut in afara tarii dar in cadrul companiei. Nu exista cursuri de perfectionare care sa fie atestate de o diploma sau sa fie facturate.
In actul aditional se specifica ca angajatul va trebui sa suporte costurile din perioada de training, repet, trainingul a constat in probe teoretice si practice in interiorul companiei.
Acum, cheltuielile notate si cerute de angajator sunt legate de : costuri cu cazarea, transportul si diurna.
Angajatorul trebuie sa dovedeasca in conformitate cu prevederile din Codul muncii atat efectuarea cursurilor de pregatire profesionala pe durata si in conditiile prevazute actul aditional, cat si prejudiciul pe care l-a suferit prin plecarea salariatului mai inainte de expirarea termenului prevazut in actul aditional, prejudiciu reprezentat de cheltuielile ocazionate de pregatirea profesionala.

Intr-adevar, cheltuielile mentionate de angajator pot face parte din suma ceruta de catre acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza profesionala vladislav05 vladislav05 Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am ... (vezi toată discuția)
"prelungire" formare profesionala? biggie_mac biggie_mac M-am angajat acum 7 luni la o firma internationala, am fost trimis in strainatate pentru training. Am stat acolo 3 luni. Acolo intr-adevar am facut training in ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)