avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la contractul de munca

Buna ziua!
Am o intrebare pt cei de pe forum care sunt cunoscatori ai legislatiei romanesti privind contractul de munca. Stiu ca in mod normal perioada de preaviz, cand iti dai demisia, este de 15 zile calendaristice.Sotul meu are semnat un act aditional la contractul de munca in care este de acord ca in cazul demisiei perioada de preaviz sa fie de doua luni. Ce se poate face sa poata pleca in 15 zile daca angajatorul sau nu este de acord?Poate fi actionat in justitie?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Carmenm-c09 , utilizator 08:43, 13 Ianuarie 2011
I se poate desface contractul de munca.art.61 lit.a codul muncii
In niciun caz termenul de preaviz nu poate fi de 60 zile
Probabil ca angajatorul are in vedere noua modificare a codului muncii care prevede o perioada mai mare de preaviz

Redau din proiect
Termenul de preaviz impus angajatului care demisioneaza va fi extins de la maximum 15 zile la cel putin 20 zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, si de la 30 la 45 zile pentru salariatii cu functii de conducere.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Termenul de preaviz in cazul demisiei este de maxim 15 zile calendaristice pentru functii de executie .
Actul aditional este lovit de nulitate intrucat contravine legislatiei in vigoare.
Sa inteleg ca poate merge mai departe? A depus demisia cu data de 10 ianuarie 2011 si nu a fost inca semnata de angajator, in schimb il ameninta ca il da in judecata. Poate semna cu alt angajator in situatia aceasta? Daca nu i-a fost semnata demisia?
simonaoprica a scris:

I se poate desface contractul de munca.art.61 lit.a codul muncii
In niciun caz termenul de preaviz nu poate fi de 60 zile
Probabil ca angajatorul are in vedere noua modificare a codului muncii care prevede o perioada mai mare de preaviz

Redau din proiect
Termenul de preaviz impus angajatului care demisioneaza va fi extins de la maximum 15 zile la cel putin 20 zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, si de la 30 la 45 zile pentru salariatii cu functii de conducere.

Oare cand a intrat in vigoare aceste modificari ?
De cand se aplica prevederi care nu au intrat in vigoare ?

...............

@ Carmenm-c09
Dupa expirarea termenului de 15 zile, c.i.m. va inceta ... poate semna cu un alt angajator, Codul muncii prevede cumulul de functii la mai multi angajatori.
Am spus ca PROBABIL angajatorul are in vedere acest lucru deoarece user-ul nu a spus ca i s-a incheiat un act aditional.
User-ul in postarea initiala vorbea de un act aditional nu de o demisie.
Prevederile CCMNN vor intra in vigoare de la data inregistrarii lui la Ministerul Muncii.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

Alte discuții în legătură

Preaviz leuca_luminita leuca_luminita In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)
Angajat cu 2 functii - ce preaviz trebuie sa dea? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca un angajat are CIM de baza pe functie de executie - 15 zile la preaviz in caz de 79 (1) si act aditional pe functie de conducere - 30 de ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz: "conform codului muncii" Ana_Pentalog Ana_Pentalog Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in cazul in care in contractul meu individual de munca scrie, in cazul demisie, \"termenul de ... (vezi toată discuția)