avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la contractul de munca

Buna ziua!
Am o intrebare pt cei de pe forum care sunt cunoscatori ai legislatiei romanesti privind contractul de munca. Stiu ca in mod normal perioada de preaviz, cand iti dai demisia, este de 15 zile calendaristice.Sotul meu are semnat un act aditional la contractul de munca in care este de acord ca in cazul demisiei perioada de preaviz sa fie de doua luni. Ce se poate face sa poata pleca in 15 zile daca angajatorul sau nu este de acord?Poate fi actionat in justitie?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Carmenm-c09 , utilizator 08:43, 13 Ianuarie 2011
Carmenm-c09 a scris:

Deci vrea sa-l dea afara inainte de terminarea preavizului. O poate face?
Ameninta ca-l va da afara inainte de terminarea celor 15 zile de preaviz. Dupa oricum pleaca de aici in alta tara, dar poate cere eliberarea apartamentului inainte de expirarea celor 15 zile?
Multumesc!

Nu poate cere eliberarea apartamentului inainte de incetarea c.i.m. .. este posibil ca raportul de munca sa inceteze inainte de expirarea celor 15 zile de preaviz, dar numai in cazul in care angajatorul renunta la preaviz.
Multumesc frumos pt raspunsuri! Sper sa se rezolve aceasta problema fara alte complicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz leuca_luminita leuca_luminita In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)
Angajat cu 2 functii - ce preaviz trebuie sa dea? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca un angajat are CIM de baza pe functie de executie - 15 zile la preaviz in caz de 79 (1) si act aditional pe functie de conducere - 30 de ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz: "conform codului muncii" Ana_Pentalog Ana_Pentalog Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in cazul in care in contractul meu individual de munca scrie, in cazul demisie, \"termenul de ... (vezi toată discuția)