avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la contractul de munca

Buna ziua!
Am o intrebare pt cei de pe forum care sunt cunoscatori ai legislatiei romanesti privind contractul de munca. Stiu ca in mod normal perioada de preaviz, cand iti dai demisia, este de 15 zile calendaristice.Sotul meu are semnat un act aditional la contractul de munca in care este de acord ca in cazul demisiei perioada de preaviz sa fie de doua luni. Ce se poate face sa poata pleca in 15 zile daca angajatorul sau nu este de acord?Poate fi actionat in justitie?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Carmenm-c09 , utilizator 08:43, 13 Ianuarie 2011
1. Ce treaba are CCMN in aceasta discutie ? ...:-/

2. Nimeni nu poate lua in consideratie ceea ce nu este reglementat.
Carmenm-c09 a scris:

Buna ziua!
Am o intrebare pt cei de pe forum care sunt cunoscatori ai legislatiei romanesti privind contractul de munca. Stiu ca in mod normal perioada de preaviz, cand iti dai demisia, este de 15 zile calendaristice.Sotul meu are semnat un act aditional la contractul de munca in care este de acord ca in cazul demisiei perioada de preaviz sa fie de doua luni. Ce se poate face sa poata pleca in 15 zile daca angajatorul sau nu este de acord?Poate fi actionat in justitie?
Multumesc frumos!

Partile nu pot incheia acte aditionale sau inscrie in CIM clauza contrare prevederilor codului muncii, acestea sunt nule de drept.
Salariatul poate demisiona iar dupa 15 zile calendaristice pleaca de la locul de munca. Angajatorul nu pote actiona in instanat pentru ca nu are baza legala.
Revin cu detalii,
Sotul meu lucreaza pt o firma romaneasca cu contract de munca romanesc de 3 ani ca inginer proiectant. De atunci, de 3 ani, lucreaza in detasare in Franta. Anul trecut in luna August conducerea firmei a venit cu aceste acte aditionale la angajati in care se specifica ca :in cazul demisiei perioada de preaviz este de doua luni. Acum a fost contactat de o alta firma, si-a dat demisia iar angajatorul vrea sa-i dea drumul in martie dupa doua luni de preaviz, in caz contrar ameninta cu judecata. Poate face asta?
Multumesc inca o data pt raspunsuri!
Daca este angajatul unei societati romanesti se supune legilor din Romania, in Romania preavizul la demisie este de 15 zile calendaristice pentru functii de executie.
Poate ameninta cu judecata mult si bine.
Carmenm-c09 a scris:

Revin cu detalii,
Sotul meu lucreaza pt o firma romaneasca cu contract de munca romanesc de 3 ani ca inginer proiectant. De atunci, de 3 ani, lucreaza in detasare in Franta. Anul trecut in luna August conducerea firmei a venit cu aceste acte aditionale la angajati in care se specifica ca :in cazul demisiei perioada de preaviz este de doua luni. Acum a fost contactat de o alta firma, si-a dat demisia iar angajatorul vrea sa-i dea drumul in martie dupa doua luni de preaviz, in caz contrar ameninta cu judecata. Poate face asta?
Multumesc inca o data pt raspunsuri!

Nu poate face asta .. acel act aditional la c.i.m. este lovit de nulitate absoluta, intrucat contravine prevederilor legale.

Alte discuții în legătură

Preaviz leuca_luminita leuca_luminita In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)
Angajat cu 2 functii - ce preaviz trebuie sa dea? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca un angajat are CIM de baza pe functie de executie - 15 zile la preaviz in caz de 79 (1) si act aditional pe functie de conducere - 30 de ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz: "conform codului muncii" Ana_Pentalog Ana_Pentalog Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in cazul in care in contractul meu individual de munca scrie, in cazul demisie, \"termenul de ... (vezi toată discuția)