Buna ziua!
Am o intrebare pt cei de pe forum care sunt cunoscatori ai legislatiei romanesti privind contractul de munca. Stiu ca in mod normal perioada de preaviz, cand iti dai demisia, este de 15 zile calendaristice.Sotul meu are semnat un act aditional la contractul de munca in care este de acord ca in cazul demisiei perioada de preaviz sa fie de doua luni. Ce se poate face sa poata pleca in 15 zile daca angajatorul sau nu este de acord?Poate fi actionat in justitie?
Multumesc frumos!
Va multumesc pt raspunsuri!
Se pare ca acum ameninta ca -l va da afara din apartamentul de serviciu. Poate face asta in conditiile in care detasarea in Franta este stabilita cu apartament de serviciu asigurat de firma?
La data incetarii CIM salariatul este obligat sa paraseasca apartamentul de serviciu.
Angajatorul nu are nici o obligatie sa asigure cazarea dupa incetarea CIM.
Va multumesc pt raspunsuri!
Se pare ca acum ameninta ca -l va da afara din apartamentul de serviciu. Poate face asta in conditiile in care detasarea in Franta este stabilita cu apartament de serviciu asigurat de firma?
Odata cu incetarea raportului de munca , va inceta si dreptul de folosinta al apartamentului de serviciu.
Deci vrea sa-l dea afara inainte de terminarea preavizului. O poate face?
Ameninta ca-l va da afara inainte de terminarea celor 15 zile de preaviz. Dupa oricum pleaca de aici in alta tara, dar poate cere eliberarea apartamentului inainte de expirarea celor 15 zile?
Multumesc!
Asigurarea apartamantului este specificata in CIM? sau in alt act aditional?
Daca da nu poate sa solicite eliberarea apartamentului pana la data incetarii CIM. In acest caz, anagajatorul nu isi va mai respecta obligatiile contractuale fapt ce intreptateste salariatul sa nu efectueze preavizul. La aceste amenintari salariatul poate atrage atentia angajatorului ca odata cu obligarea lui de a parasi apartamantul va inceta si CIM pentru nerespectarea obligatiilor contractante de catre angajator.
Daca obligatia asigurarii cazarii nu este specificata niciunde angajatorul poate sa solicite salariatului sa paraseasca imobilul inainte de incetarea CIM.
Preaviz
leuca_luminita
In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)