avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat cu 2 functii - ce preaviz trebuie sa dea?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat cu 2 functii - ce preaviz trebuie sa dea?

Buna ziua,

daca un angajat are CIM de baza pe functie de executie - 15 zile la preaviz in caz de 79 (1) si act aditional pe functie de conducere - 30 de zile la preaviz, dar preavizul pentru functia de conducere nu este specificat in actul aditional, ramane sa dea cele 15 zile?
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 21:42, 28 Aprilie 2011
Preavizul este specificat in lege (Codul muncii): 30 zile
Din ce functie trebuie sa-si dea demisia ? ... Preavizul operează în virtutea legii, daca nu este specificat in c.i.m.
sa isi dea demisia din ambele functii....

si atunci, daca isi da demisia dupa 01.05 (deci pe noile prevederi ale Codului Muncii), daca nu are specificat in actul aditional pentru functia de conducere ce preaviz trebuie sa dea in caz de demisie, va respecta perioada de 45 de zile lucratoare?? Noul Cod nu prevede decat faptul ca in acest caz nu trebuie sa fie mai mare de 45 de zile lucratoare...se va respecta termenul maxim, chiar daca el nu este scris in CIM?? in mod normal noul Cod ar trebui sa reglementeze doar CIM-urile care se incheie dupa intrarea lui in vigoare...nu mai inteleg:(
1. Legea nr.40/2011 nu are efect retroactiv, prin urmare se va aplica situatiilor aparute dupa intrarea ei in vigoare.

2. Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă , in cazul in care acesta nu este prevazut in c.i.m. atunci sunt aplicabile prevederile art.79 C.mun. referitor la durata termenului de preaviz.
De acord,legea nu retroactiveaza.
Dar...dupa parerea mea, termenul "vechi" de preaviz de 15 zile calendaristice, specificat in CIM deja incheiate anterior 1 mai2011, se incadreaza in durata de "20 zile lucratoare" de la 1mai. Deci nu contravine modificarii, prin urmare ramane in vigoare....sau nu?!

Alte discuții în legătură

Act aditional cim - codul muncii 2011 Mariralu Mariralu Buna ziua , Dupa cum stim toti, au intervenit unele shimbari in CIM, privind previzul ( demisie, concediere) , intrebarea mea este: trebuie sa fac act ... (vezi toată discuția)
Preaviz ciprianst ciprianst As dori ajutorul in rezolvarea corecta a urmatoarei probleme: - angajatorul a transmis un act aditional prin care se modifica perioada de preaviz in cazul ... (vezi toată discuția)
Decizii de incetare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu buna seara, In situatia in care un salariat isi da demisia si in cim este specificat 15 zile calendaristice de preaviz, respectiv 30 ptr fct de conducere, ... (vezi toată discuția)