avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate SIN2016

Activitate SIN2016

Avand in vedere legislastia in vigoare si mai ales regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri, ce importanta are cine anume este trecut in CF? Oricum, daca este trecut doar unul, vanzare sau orice altceva nu se poate face fara acordul celuilalt, nu? Si in cazul decesului unuia dintre soti, tot nu ii revine totul celui care ramane in viata, nu?
Răspuns la discuția Mutare ipoteca
Pana aici stiu toate informatiile acestea. Tocmai din cauza asta nici nu vrea. Creditul este pe vreo 20 de ani, iar daca mie mi se intampla ceva (azi, maine sau intr-o zi), ea singura nu o sa poata duce singura rata. Dreptul de proprietate comun asupra imobilului nu-l contest, dar vreau sa stiu daca am ceva de facut. Ori apelez la un executor judecatoresc, ori la instanta, ori la amandoua??? ... Un divort si un partaj nu o sa faca altceva decat sa complice lucrurile. M-am gandit si la vanzarea casei dar nu o sa fie de acord
Răspuns la discuția Mutare ipoteca
Nu, casa a fost ridicata dupa ce ne-am casatorit. A inceput constructia prin 2013 si am intabulat_o anul acesta. Terenul este luat in concesiune de la primarie si facut pe numele meu si toate actele ulterioare, inclusiv procesul verbal de receptie asa s-a facut. Concesiunea a fost facuta inainte de casatorie, este pe 49 de ani si se plateste in maxim 10 ani, in redevente anuale.
Discuție Mutare ipoteca
Am urmatoarea situatie: in 2007 am obtinut un credit cu ipoteca pe apartamentul parintilor mei. La acesta sotia este coplatitor. Conditia a fost ca dupa ce terminam casa sa mutam ipoteca pe casa. Acum am terminat casa, am discutat la banca ce pasi sunt de urmat, dar intre timp au intervenit si probleme intre mine si sotie si acum sotia nu mai este de acord cu mutarea ipotecii. Cartea funciara a casei este doar pe numele meu.
Intrebarea este: ce variante am sa-i scap pe parinti de aceasta ipoteca?