avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Activitate Iuniik

Activitate Iuniik

Răspuns la discuția Calculul întreținerii
Am vorbit cu reprezentantul firmei de administrare si mi-a spus că nu se poate întoarce la calculul pe baza cotei indivize, conform legii, pentru că are un proces verbal in care 21 de apartamente din 35 au hotărât repartizarea in mod egal a cheltuielilor. I-am spus că asociația nu poate lua decizii contrar legii, Dar el insistă că are un proces verbal in care s-au hotărât distribuirea in mod egal a cheltuielilor. Acum cere un nou proces verbal semnat de majoritatea in care să se ceară repartizarea cheltuielilor in baza cotei indivize. Dacă nu reușesc să obțin procesul semnat de majoritatea?
Bună seara. Am și eu o întrebare in legătură cu repartizareA cheltuielilor intro asociație de locatari. La o primă ședință am hotărât să împărțim cheltuielile firme care se ocupă cu administrarea blocului, nu in funcție de suprafața apartamentului, ci pe număr de apartament, având in vedere ca face același lucru pentru fiecare, indiferent că are o cameră sau trei. Lucrurile au evoluat și acum avem și firmă de curățenie și lift. Impărțirea cheltuielilor pentru curățenie și lift se face tot pe numărul de apartament. Eu sunt de acord ca cheltuielile pentru administrare să fie împărțite pe numărul de apartamente, Dar nu sunt de acord ca și cheltuielile pentru lift si curățenie să fie calculate in același mod. Pot face o cerere către firma care administrează blocul, chiar dacă am fost de acord cu împărțirea cheltuielilor de administrare pe numărul de apartamente? Vă mulțumesc pentru timpul acordat si anticipat pentru răspuns.
Bună seara. Același lucru am pățit și eu. Dezvoltatorul, persoană fizică, mi-a cerut 240 Ron pentru contorul de gaz. I-am plătit, iar acum după 7 luni la cutia mea poștală, pe numărul meu de apartament a venit o somație de plată pentru acești bani dar nu este specificat contorul ci doar suma. O să trebuiască să mă interesez și eu la furnizorul de gaz. Contractul de furnizare gaz este pe numele meu, Dar somația este pe numele lui. Cine mai înțelege.....