avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate rusucat

Activitate rusucat

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi privind problema urmatoare.
Am un apartament situat la etajul 4 (ultimul) al unui bloc. De cateva saptamani a aparut o fisura in coloana de evacuare a apei reziduale de la baie. fisura este situata in coloana (nu in racorduri) la nivelul etajului 3. Drept urmare in momentul cand folosesc orice robinet (sau wc) din baie apa se scurge la vecinii de dedesubt. Din ce am vazut intr-un topic vechi de pe acest site in aceste situatii asociatia este obligata sa cheme un instalator autorizat care sa repare defectiunea si care sa emita factura pe care asociatia sa o plateasca din fondul de reparatii, sumele cheltuite urmand sa fie achitate ulterior de catre TOTI proprietarii care se folosesc de catre aceasta teava. Problema este ca d-na administrator sustine ca reparatia trebuie platita de catre vecinii de la 3 (ca este in apartamentul lor) si de catre mine ca eu sunt cel de la care se scurge apa. Am citit pe un site legea 230/2007 updatata la 2017 si nu am gasit undeva clar specificata aceasta situatie.
Am 2 intrebari
1) cine ma poate ajuta ca sa ma pot duce la d-na administator si sa ii spun
conform articolului 15 unde scrie bla bla bla d-vostra trebuie sa faceti asta asta si cu asta? Adica am nevoie de cineva care stie legea la perfectie si care sa imi spuna exact ce articole din lege sa invoc in sprijinul meu.
Mi se pare ca legea este mult prea generalista si d-na administrator se foloseste de acest lucru pentru a interpreta in avantajul ei.
2) la ce autoritate ma pot adresa (o entitate juridica, primarie etc) care sa aiba legal dreptul sa ii explice d-nei administrator ca dreptatea este de partea mea. Doresc daca se poate un raspuns cat mai exact.... te duci la primarie la biroul cutarescu si faci o cerere prin care soliciti.....etc.
multumesc anticipat!
Buna ziua,
Nu am dus indexul apometrelor dupa ce am intrat in posjsia apartamentului, am considerat ca acea adeverinta a fost corecfa. Pe ce baza a emis asociatia acea adeverinta? Este un act oficial nu? Nu acesta este rolul sau? Este absurd sa ai pretentia ca o familie de 3 persoane poate consuma 70 mc de apa in 2-3 luni in conditiile in care apartamentul nu putea fi locuit. Noua ne ia cel putin 6 luni sa ajungem la aceasta cantitate. Si mai stiu ca administratorul este OBLIGAT prin lege sa verifice la un interval de timp stabilit cu locatarii indexurile declarate de acestia. Pana la urma care este adevarul? Pentru ce se cere acea adeverinta la vanzarea apartamentului daca e doar o hartie pe care asociatia o da asa, pe ochi frumosi? Ce valoare juridica si economica are acea adeverinta?
Multumesc!


Mie mi s-a spus ca prin lege administratorul este obligat sa verifice indexurile la o perioda de timp stabilita de comun acord cu proprietarii.
Spuneti-mi atunci ce valoare are acea adeverinta data de asociatie? Care este rolul ei daca se emite asa, fara nici o verificare? De ce casiera a refuzat sa prezinte registrul in care sunt trecute indexurile?
Buna ziua,
Ma numesc Rusu Constantin, sunt din Piatra Neamt si va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune:

Acum 2 luni am achizitionat prin Prima Casa un apartament.
Pentru dosarul pentru banca printre alte acte s-a solicitat de la asociatia de proprietari dovada ca nu sunt restante la intretinere, adeverinta eliberata de asociatie. Acum, cand am dorit sa ne apucam de renovare asociatia a solicitat inlocuirea apometrelor deoarece erau f vechi (apartamentul nu mai fusese locuit de cativa ani) si nu mai aveau omologare. La confruntarea apometrelor vechi cu situatia din registre a reiesit o diferenta de 70 de mc de apa rece, pe care acum asociatia doreste sa ne-o impute noua, noilor proprietari, pe motiv ca nu am verificat personal situatia consumului.
Intrebarea mea este: cum se poate impune cuiva plata unei datorii in conditiile in care din actul oficial (cu semnatura si stampila) emis de asociatie INAINTE de achizitionare reiese ca nu sunt datorii sau debite ale vechilor proprietari fata de asociatie, iar in apartamentul respectiv nu s-a locuit deloc (locuinta este intr-un stadiu avansat de degradare, fara mobila sau incalzire si apa calda). Din cate stiu reprezentantul asociatiei este OBLIGAT ca la un anumit interval de timp sa verifice indexurile declarate de proprietari, ceea ce evident nu s-a intamplat (fostii proprietari ne-au spus ca nu s-a venit la fata locului pentru verificare). Mai am o intrebare legat de atitudinea doamnei casiere de la asociatie, care s-a exprimat in fata sotiei ca "ar fi bine sa nu ne punem rau cu reprezentantii asociatiei" si a poftit-o afara din sediu pentru ca a indraznit sa ii ceara sa achite dumneaei acei 70 mc de apa rece. Ce cale legala este pentru destituirea ei din functie?
Cine trebuie sa achite contravaloarea diferentei de apa?
multumesc anticipat.