Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi privind problema urmatoare.
Am un apartament situat la etajul 4 (ultimul) al unui bloc. De cateva saptamani a aparut o fisura in coloana de evacuare a apei reziduale de la baie. fisura este situata in coloana (nu in racorduri) la nivelul etajului 3. Drept urmare in momentul cand folosesc orice robinet (sau wc) din baie apa se scurge la vecinii de dedesubt. Din ce am vazut intr-un topic vechi de pe acest site in aceste situatii asociatia este obligata sa cheme un instalator autorizat care sa repare defectiunea si care sa emita factura pe care asociatia sa o plateasca din fondul de reparatii, sumele cheltuite urmand sa fie achitate ulterior de catre TOTI proprietarii care se folosesc de catre aceasta teava. Problema este ca d-na administrator sustine ca reparatia trebuie platita de catre vecinii de la 3 (ca este in apartamentul lor) si de catre mine ca eu sunt cel de la care se scurge apa. Am citit pe un site legea 230/2007 updatata la 2017 si nu am gasit undeva clar specificata aceasta situatie.
Am 2 intrebari
1) cine ma poate ajuta ca sa ma pot duce la d-na administator si sa ii spun
conform articolului 15 unde scrie bla bla bla d-vostra trebuie sa faceti asta asta si cu asta? Adica am nevoie de cineva care stie legea la perfectie si care sa imi spuna exact ce articole din lege sa invoc in sprijinul meu. Mi se pare ca legea este mult prea generalista si d-na administrator se foloseste de acest lucru pentru a interpreta in avantajul ei.
2) la ce autoritate ma pot adresa (o entitate juridica, primarie etc) care sa aiba legal dreptul sa ii explice d-nei administrator ca dreptatea este de partea mea. Doresc daca se poate un raspuns cat mai exact.... te duci la primarie la biroul cutarescu si faci o cerere prin care soliciti.....etc.
multumesc anticipat!
1-In cadrul asociatiilor de proprietari,reprezentantul legal este presedintele de asociatie care este factor decizional
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
2-Daca defectiunea este in coloana de evacuare-care este parte comuna,atunci responsabilitatea reparatiei apartine exclusiv asociatiei de proprietari
3-Sesizati oficial presedintele de asociatie,solicitati executarea de urgenta a reparatiei
4-Incheiati asigurare facultativa a locuintei care sa cuprinda si acest risc,astfel incat in eventualitatea cand se repeta situatia,anuntati asiguratorul care deschide dosar de dauna va restituie c/v prejudiciu si urmeaza sa se instituie in instanta prin actiune in regres impotriva aceluia care nu s-a achitat de obligatie
Probleme in bloc
mmmmela
daca locuiesc la parterul blocului,si astazi am observat ca in baie unde este ghena cu tevile pentru apa si ceasul de apa era plin de mizerii si curge apa de ... (vezi toată discuția)