avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme in bloc

daca locuiesc la parterul blocului,si astazi am observat ca in baie unde este ghena cu tevile pentru apa si ceasul de apa era plin de mizerii si curge apa de sus,cred ca este sparta o teava,cum ar trebui sa procedez,deoarece sefa de scara a zis ca nu apartine de asociatia de proprietari,asta inseamna ca bat din usa in usa pana la etajul 9 ?,daca poate cineva sa-mi ofere ceva sfaturi?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:21, 12 Decembrie 2011
Ambigua precizarea dvs
Buna functionare a partilor comune /instalatii reprezinta responsabilitatea asociatiei de proprietari
"Sefa de scara" conform norme in vigoare nu are autoritatea si nici limita de competenta sa se pronunte sau sa solutioneze astfel de probleme
Sesizati oficial presedintele de asociatie,comitetul executiv ,care trebuie sa desfasoare demersuri concrete pentru a constata cauza si a preciza exact locul unde trebuie intervenit in vederea remedierii defectiunii
multumesc mult de raspuns,crezi ca este cumva posibil sa folosesc asigurarea apartamentului,este o idee,zic si eu.
daca este asigurarea obligatorie,nu intra astfel de situatii
Doar daca detineti asigurarea facultativa a locuintei si daca la incheiere ati prevazut si astfel de situatii
multumesc din nou de raspuns.
Asigurarea va foloseste daca aveti pagube in casa in urma avariei. Dar dumneavoastra trebuie sa anuntati imediat administratorul asociatiei, sa vina sa constate, sa opreasca imediat apa pentru limitarea pagubelor. Daca este coloana comuna de scurgere, aceasta se rrepara prin grija administratorului. Costul reparatiei se repartizeaza pe cota indiviza si nu intra in discutie asigurarea.

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Plata pagubei la societatea de asigurari, de catre asociatie ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: A fost inundat un apartament din cauza unei defectiuni (coloana infundata). Societatea de asigurari ... (vezi toată discuția)
Informație DumitruParaschiv DumitruParaschiv Cheltuielile efectuate pentru o desfundare de coloană sunt repartizate la toate apartamentele din bloc, s au numai la apartamentele care ... (vezi toată discuția)