avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiNB

Activitate MihaiNB

Buna seara ! La varsta de 16 ani, intrucat nu implinisem varsta majoratului, tatal meu a actionat-o in judecata pe mama, cu privire la plata pensiei de intretinere. In cele din urma s-a stabilit o suma, tinandu-se cont si de faptul ca ea mai avea in intretinere un copil(in momentul de fata este angajat, deci nu ar trebui sa se mai tina cont de "o treime", ci de "o patrime"). La varsta de 18 ani, am inceput studiile la facultate cu forma de invatamant la zi. Pensia de intretinere a continuat sa intre in contul meu, desi eu nu am trimis nici o adeverinta care sa ateste faptul ca sunt student, iar in momentul in care am vrut sa trimit acea adeverinta la locul ei de munca, ea s-a opus (de mentionat ca imi apare la platitor in cont, trezoreria locului ei de munca).
Intrebarea mea este, cum as putea sa cer o recalculare a pensiei de intretinere? Este neaparat nevoie sa o actionez in judecata tinand cont ca a "ramas in picioare" actiunea tatalui meu din momentul in care aveam 16 ani ? Va multumesc anticipat !