avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Activitate Pluto2016

Activitate Pluto2016

Răspuns la discuția cotizatia pensie
Burna Ziua
Va rog sa ma lamuriti eu sint femeie nascuta noiembrie 1952 pot sa platesc vechime la pensie pentru ani 2011-2013 cind aveam 63 ani in 2013 deci nu depasesc virsta de pensie nu sint pensionara nicaieri . Scrie in lege ca perioada cind se plateste sa nu FI depasit virsta de pensie de 63 ani deci 2014 nu as avea drept de platit. Si mai am o intrebare la dosar de pensie ce acte trebuie sa depun se poate cu copie legalizata dupa carte de munca? Si imi trebuie cerere de rezident, carnet de rezident sau pasaport romanesc. Eu am pasaport suedez dar am cerut cetatenia romana acum sint in faza finala sa-l ridic dar va intreb e mai repede poate cu cerere de rezident care se da pe loc si valabila 5 ani. Va multumesc mult, Viorica
EU sint nascuta in nov. 1952 locuiesc in Suedia si lucrez privat nu am planer. sa ma pensionez aici .Dar in Romania am lucrat 12 ani si am nevoie sa completez cu 3 ani. Daca EU platesc cotizatia pentru ani -2011 , 2012, 2013 , EU aveam in 2013 - 63 ani deci nu depasesc virsta standard . Mai am si alte intrebari daca depasim aceasta intrebari cheie. Va multumesc
Cotizatia pensie - am lucrat 12 ani si as avea nevoie de 3 ani sa platesc cotizatia din 2011 -2013 , sint nascuta 1952 . Multumesc
Va rog sa -mi spuneti cit costa pentru 3ani cotizatia de completare pentru pensie dupa legea din octombrie 2016? Multumesc