avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cotizatia pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cotizatia pensie

Va rog sa -mi spuneti cit costa pentru 3ani cotizatia de completare pentru pensie dupa legea din octombrie 2016? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:07, 8 Decembrie 2016
1. Potrivit Legii 186/2016, persoanele care nu calitatea de pensionar pot completa stagiu de cotizare la pensie în limita a cel mult cinci ani anteriori datei încheierii contractului de asigurare. In speta, pentru perioada 2011 - 2016.

2. Baza lunară de calcul o constituie cel puțin valoarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată, reglementat de legislația în vigoare pentru fiecare lună/dintre lunile din perioadele pentru care se solicită efectuarea plății contribuției de asigurări sociale.

3. Pentru un calcul cat mai exact, postati perioada pentru care doriti asa ceva.
Cotizatia pensie - am lucrat 12 ani si as avea nevoie de 3 ani sa platesc cotizatia din 2011 -2013 , sint nascuta 1952 . Multumesc
Nu mai puteti cumpara vechime in munca datorita faptului ca ati indeplinit demult conditia de varsta pentru pensionare(perioda ianuarie 2011-martie 2013).
EU sint nascuta in nov. 1952 locuiesc in Suedia si lucrez privat nu am planer. sa ma pensionez aici .Dar in Romania am lucrat 12 ani si am nevoie sa completez cu 3 ani. Daca EU platesc cotizatia pentru ani -2011 , 2012, 2013 , EU aveam in 2013 - 63 ani deci nu depasesc virsta standard . Mai am si alte intrebari daca depasim aceasta intrebari cheie. Va multumesc
Burna Ziua
Va rog sa ma lamuriti eu sint femeie nascuta noiembrie 1952 pot sa platesc vechime la pensie pentru ani 2011-2013 cind aveam 63 ani in 2013 deci nu depasesc virsta de pensie nu sint pensionara nicaieri . Scrie in lege ca perioada cind se plateste sa nu FI depasit virsta de pensie de 63 ani deci 2014 nu as avea drept de platit. Si mai am o intrebare la dosar de pensie ce acte trebuie sa depun se poate cu copie legalizata dupa carte de munca? Si imi trebuie cerere de rezident, carnet de rezident sau pasaport romanesc. Eu am pasaport suedez dar am cerut cetatenia romana acum sint in faza finala sa-l ridic dar va intreb e mai repede poate cu cerere de rezident care se da pe loc si valabila 5 ani. Va multumesc mult, Viorica

Alte discuții în legătură

Rugaminte_data de depunere a dosarului pentru pensie vioricuta vioricuta Buna ziua, Sunt nascuta la 17 aprilie 1956 si lucrez din data de 01 august 1974. As vrea sa stiu cand pot iesi la pensie fara sa am penalizare(din cate am ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata? tied tied buna ziua sunt nascuta in 22 sept 1952, ( 57 ani) am 32 ani vechime in invatamant prin echivalare, din care 11 ani de munca efectiva la catedra si as dori sa ... (vezi toată discuția)