avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate lamurire2

Activitate lamurire2

E foarte util sa stiu asta, multumesc. (Ma intrebam daca nu cumva va trebui o alta infatisare unde sa decida daca accepta sau nu repunerea pe rol - e bine ca se intampla automat si rapid).
Multumesc mult.
Ma uit in fiecare zi pe pagina procesului. Multumesc!
Tocmai, nici eu nu inteleg felul cum reactioneaza. Cum a scris doamna Dutescu mai sus, putea sa ceara judecarea in lipsa, daca avea vreo problema si nu putea sa vina la proces.

Acum spune ca a depus cererea de repunere pe rol, nu stiu cum pot sa aflu daca e adevarat, nici daca in continuare putem sa avem incredere in ea.

Oricum, multumesc mult pentru raspunsuri, au fost utile. Eram foarte necajiti cand am vazut ca s-a suspendat procesul, nu stiam ce sa facem.
Exista posibilitatea legala sa cer eu redeschiderea procesului? Exista un termen anume? Exista o lege pentru asta (am cautat dar nu am gasit nimic relevant)? Exista un formular, sau pot sa scriu o scrisoare adresata Judecatoriei, explicand ca noi vrem sa se judece procesul? Exista un serviciu anume din Judecatorie caruia sa ii adresez aceasta scrisoare, sau completului de judecata, sau exact cui?

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Alt avocat ar insemna alt onorariu. Intelegerea a fost ca ne va reprezenta in acest proces pana la sfarsit, in mod corect.
Multumesc pentru raspunsul rapid!
Am vorbit cu dansa, initial a refuzat sa ceara repunerea pe rol, pana la urma a promis ca o va face. Sper ca o va face - insa daca nu o va face, sau daca nu se va prezenta nici la alte sedinte, sau daca nu va incerca sa castige procesul - ce e de facut?
Am platit onorariul inainte de inceperea procesului, atat cat a cerut.
Buna ziua,

Am avut azi termen la un proces. Curtea ceruse celeilalte parti sa aduca anumite acte doveditoare. Din cate inteleg, aceia nu au trimis nimic, nici nu au venit. Din pacate, nici avocata noastra nu s-a prezentat la proces. Judecatorul a suspendat procesul (conform 411 NCPC/242 CPC). Am sunat-o pe avocata, care initial a refuzat vehement sa depuna cerere de repunere pe rol. In cele din urma a acceptat sa faca aceasta cerere. Nu stiu daca se va tine de cuvant, nici ce va face in continuare.

Noi am actionat in judecata o institutie care ne-a privat de anumite drepturi. Instanta ceruse acestei institutii sa trimita acte prin care sa arate motivele care le-au justificat actiunile. Noi credem ca aceste acte nu exista, pentru ca, de fapt, totul a fost un abuz, de la inceput la sfarsit. Dupa parerea noastra, lipsa actelor vorbeste in favoarea noastra. Dar acum avocata pare ca nu mai vrea sa continue acest proces.

Aveti vreun sfat? Ce putem sa facem?

Cu multumiri pentru ajutor.
Răspuns la discuția Oprire lucrare
Mi-e teama sa dau mai multe detalii, nestiind cine citeste. Pentru ca nu inteleg de ce institutiile procedeaza ilogic si rauvoitor, presupunerile ar fi: neintelegere, sau lipsa de dorinta de a rezolva. Noi procedam ca si cand ar fi prima, si incercam sa le combatem cu explicatii si argumente.

Daca se rezolva, o sa povestesc cum, poate ajuta si pe altii. Poate o sa mai am obraznicia sa cer ajutor pe forum intre timp, daca nu reusim sa ne descurcam altfel. De exemplu, daca primaria nu ajuta, politia nu ajuta, nimeni nu ajuta, exista vreo alta institutie in afara de justitie (prefectura? vreun serviciu central?) unde putem sa explicam situatia?

Cum am spus mereu, forumul mi-a fost de urias ajutor, multumesc.
Răspuns la discuția Oprire lucrare
multumesc mult.

sunt doua probleme diferite, amandoua foarte clare si simplu de rezolvat, dar nici primaria (intr-una din probleme) si nici justitia civila (in cealalta problema) nu actioneaza normal (amandoua ignora faptele si isi bazeaza raspunsurile pe lucruri care sunt demonstrabil - si demonstrat! - neadevarate). nu stiu care sunt motivele si calea spre rezolvare.
Discuție Oprire lucrare
Buna ziua, mai pun o intrebare: e posibil, si care e calea, sa obtinem o hotarare judecatoreasca foarte rapida prin care sa nu se ingaduie sa faca o lucrare pe care altii vor s-o faca (ilegal)? Pe urma se poate judeca situatia, dar cum sa obtinem o astfel de 'injunction', ca sa fim linistiti ca nu se apuca de lucru?
Multumesc mult, e foarte de ajutor acest forum.