avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... probleme cu avocatul care ne reprezinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

probleme cu avocatul care ne reprezinta

Buna ziua,

Am avut azi termen la un proces. Curtea ceruse celeilalte parti sa aduca anumite acte doveditoare. Din cate inteleg, aceia nu au trimis nimic, nici nu au venit. Din pacate, nici avocata noastra nu s-a prezentat la proces. Judecatorul a suspendat procesul (conform 411 NCPC/242 CPC). Am sunat-o pe avocata, care initial a refuzat vehement sa depuna cerere de repunere pe rol. In cele din urma a acceptat sa faca aceasta cerere. Nu stiu daca se va tine de cuvant, nici ce va face in continuare.

Noi am actionat in judecata o institutie care ne-a privat de anumite drepturi. Instanta ceruse acestei institutii sa trimita acte prin care sa arate motivele care le-au justificat actiunile. Noi credem ca aceste acte nu exista, pentru ca, de fapt, totul a fost un abuz, de la inceput la sfarsit. Dupa parerea noastra, lipsa actelor vorbeste in favoarea noastra. Dar acum avocata pare ca nu mai vrea sa continue acest proces.

Aveti vreun sfat? Ce putem sa facem?

Cu multumiri pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:26, 16 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Luati legatura telefonic cu doamna avocat, mergeti al ea la birou si stabliti conduita dosarului in continuare.
Ati platit onorariul?
Multumesc pentru raspunsul rapid!
Am vorbit cu dansa, initial a refuzat sa ceara repunerea pe rol, pana la urma a promis ca o va face. Sper ca o va face - insa daca nu o va face, sau daca nu se va prezenta nici la alte sedinte, sau daca nu va incerca sa castige procesul - ce e de facut?
Am platit onorariul inainte de inceperea procesului, atat cat a cerut.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
lamurire2, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați să ajungeți la o înțelegere cu avocatul sau contractați serviciile altui avocat.
Alt avocat ar insemna alt onorariu. Intelegerea a fost ca ne va reprezenta in acest proces pana la sfarsit, in mod corect.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
lamurire2, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca nu s-a prezentat este o problema. Inseamna a nu a cerut nici judecata in lipsa.
Ar trebui sa discutati sa va restituie parte din onorariu si angajati pe altcineva.

Alte discuții în legătură

Cod civil repunere pe rol otto2007 otto2007 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Pot cere instantei ca un proces suspendat sa ramana suspendat pana la solutionarea unui alt proces avand aceleasi ... (vezi toată discuția)
Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Impacare inainte de primul termen de divort shakty shakty oare cand un barbat iti cere sa te impaci, inainte de rimul termen de ce o face? si-a dat seama de sentimente sau este un orgoliu ranit?banii dati la avocat ... (vezi toată discuția)