avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... probleme cu avocatul care ne reprezinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

probleme cu avocatul care ne reprezinta

Buna ziua,

Am avut azi termen la un proces. Curtea ceruse celeilalte parti sa aduca anumite acte doveditoare. Din cate inteleg, aceia nu au trimis nimic, nici nu au venit. Din pacate, nici avocata noastra nu s-a prezentat la proces. Judecatorul a suspendat procesul (conform 411 NCPC/242 CPC). Am sunat-o pe avocata, care initial a refuzat vehement sa depuna cerere de repunere pe rol. In cele din urma a acceptat sa faca aceasta cerere. Nu stiu daca se va tine de cuvant, nici ce va face in continuare.

Noi am actionat in judecata o institutie care ne-a privat de anumite drepturi. Instanta ceruse acestei institutii sa trimita acte prin care sa arate motivele care le-au justificat actiunile. Noi credem ca aceste acte nu exista, pentru ca, de fapt, totul a fost un abuz, de la inceput la sfarsit. Dupa parerea noastra, lipsa actelor vorbeste in favoarea noastra. Dar acum avocata pare ca nu mai vrea sa continue acest proces.

Aveti vreun sfat? Ce putem sa facem?

Cu multumiri pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:26, 16 Februarie 2019
Ma uit in fiecare zi pe pagina procesului. Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In caz de repunere pe rol se fixează termen de judecată.
În câteva zile ar trebui să apară termen pe.portal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
E foarte util sa stiu asta, multumesc. (Ma intrebam daca nu cumva va trebui o alta infatisare unde sa decida daca accepta sau nu repunerea pe rol - e bine ca se intampla automat si rapid).
Multumesc mult.
Nu, la repunerea pe rol se stabileste termen de judecata.
Va citeaza si va spune cat este taxa de timbru.
Ar fi jumatate din cat ati timbrat initial.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod civil repunere pe rol otto2007 otto2007 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Pot cere instantei ca un proces suspendat sa ramana suspendat pana la solutionarea unui alt proces avand aceleasi ... (vezi toată discuția)
Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Impacare inainte de primul termen de divort shakty shakty oare cand un barbat iti cere sa te impaci, inainte de rimul termen de ce o face? si-a dat seama de sentimente sau este un orgoliu ranit?banii dati la avocat ... (vezi toată discuția)