In edificarea acestei locuințe aportul meu din timpul căsătoriei a fost terenul cu garaj si 40.000 lei plus alte venituri salariale iar fosta soție a vândut un apartament al parinților ei in timpul căsătoriei,banii au intrat intr-un cont pe numele ei,iar acum văd ca se ia in considerare terenul ca bun comun iar banii investiți de ea nu mai sunt investiție comuna
Da problema nu este ca am stabilit un preț mic de comun acord atunci si acum ne răzgândit.Problema este ca părinții mei mi-au dat mie si soție terenul cu act de vânzare cumpărare fără sa încaseze nici un leu,gratuit,ba mai mult au cheltuit ei banii cu carte funciară ,proiect demolare casa veche,demolare casa veche circa 7000 lei,iar prețul de 2500 a fost cel mai mic preț ce putea fi trecut in act,pentru a nu mai cheltui alți bani inutil.Iar acum eu sunt păgubit deoarece terenul dat de către părinții mei treb sa il împart cu fosta soție la valoarea de piața si de accea dorim sa il anulam
buna ziua
In anul 2014 parintii mei mi-au dat mie si sotiei mele de atunci(actual fosta sotie) o casa cu garaj si teren .Noi casatoritii am doris sa ne construim o casa cu etaj iar cea veche nu permitea,casa era in stare buna de locuire.Asa ca am hotarat sa o demolam dupa care sa facem actele de vanzare cumparare doar pe teren si garaj astfel evitand carte funciara casa veche,intabulare,scoatere din cartea funciara a casei plus acte notariale mult mai costisitoare.Am demolat casa,am facut acte vanzare cumparare pe suma de 2500 lei,bani neplatiti.In 2015 am divortat,fosta sotie isi doreste casa in care eu si tatal meu am crescut.in 2015 dupa divort am deschis o actiune de anulare act odata pe motiv de neplata pret,deoarece toate actiunile noastre asta demonstreaza(demolat casa inainte de incheierea actelor pt evitarea unor chelt inutile,ajutor cu bani la construirea casei si din partea parintilor mei) si in al doilea rand pe motiv de pret derizoriu si anume 2500 lei fata de 37.000 lei conform evaluarii facute in cadrul procesului.In aceste cond instanta a stabilit ca nu s-a dovedit intentia de neplata a pretului(nu stiu cum se poate dovedi asta atata timp cat in act e un pret) si ca desi pretul este derizoriu eu sunt fiul lor si nu mai conteaza micimea pretului.Mi se pare ca am fost nedreptatiti,daca ma puteti indruma intr-o anumita directie