avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare act vanzare cumparare

buna ziua
In anul 2014 parintii mei mi-au dat mie si sotiei mele de atunci(actual fosta sotie) o casa cu garaj si teren .Noi casatoritii am doris sa ne construim o casa cu etaj iar cea veche nu permitea,casa era in stare buna de locuire.Asa ca am hotarat sa o demolam dupa care sa facem actele de vanzare cumparare doar pe teren si garaj astfel evitand carte funciara casa veche,intabulare,scoatere din cartea funciara a casei plus acte notariale mult mai costisitoare.Am demolat casa,am facut acte vanzare cumparare pe suma de 2500 lei,bani neplatiti.In 2015 am divortat,fosta sotie isi doreste casa in care eu si tatal meu am crescut.in 2015 dupa divort am deschis o actiune de anulare act odata pe motiv de neplata pret,deoarece toate actiunile noastre asta demonstreaza(demolat casa inainte de incheierea actelor pt evitarea unor chelt inutile,ajutor cu bani la construirea casei si din partea parintilor mei) si in al doilea rand pe motiv de pret derizoriu si anume 2500 lei fata de 37.000 lei conform evaluarii facute in cadrul procesului.In aceste cond instanta a stabilit ca nu s-a dovedit intentia de neplata a pretului(nu stiu cum se poate dovedi asta atata timp cat in act e un pret) si ca desi pretul este derizoriu eu sunt fiul lor si nu mai conteaza micimea pretului.Mi se pare ca am fost nedreptatiti,daca ma puteti indruma intr-o anumita directie
Cel mai recent răspuns: pahontu20albert , utilizator 22:41, 7 Decembrie 2016
" In 2015 am divortat,fosta sotie isi doreste casa in care eu si tatal meu am crescut."
Nu inteleg ce anume doreste fosta sotie , casa daramata ? Sau imobilul inca exista ? Actele de vanzare/cumparare au fost efectuate la un notar ?
Daca sunteti in termen si, aveti motive,puteti formula caile extraordinare de atac:recurs,contestatie in anulare,revizuire, dupa caz.
Cale de atac. E foarte dificil sa gasim o solutie in plus fata de cei care au vazut dosarul si au toate datele.
Buna ziua,

nu, nu ati fost nedreptatit. Practica judiciara este in sensul in care se resping cererile de nulitate a contractului pentru un pret foarte mic, daca se dovedeste ca ambele parti au stabilit in mod voluntar acel pret mic. Daca atat vanzatorul cat si cumparatorul au avut reprezentarea faptelor lor la momentul incheierii contractului, atunci nu poate fi retinuta o cauza de nulitate pretul derizoriu.
Poate ar fi fost mai indicat sa mergeti pe alte cauze de desfiintare a contractului si nu pe nulitate.
Am construit împreuna o alta casa

Alte discuții în legătură

Am cumparat un pamant cu fosta sotie de la o ruda din partea sotiei dan apostol dan apostol Buna seara doamnelor si domnilor. In urma cu un an,am cumparat un pamant cu sotia de la un bunic de-al ei. Am divortat de ea,fara partaj. Acum cateva zile,am ... (vezi toată discuția)
Constatare nulitate act judiciar arxineta arxineta Buna ziua! Acum 5 ani impreuna cu fostul sot am cumparat de la parintii lui 1500mp teren si o casa de locuit pentru care am achitat suma de 80 milioane lei ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare (pret neplatit) iancu123 iancu123 un contract de vanzare cumparare intre 2 parti privind vanzarea unui imobil reprezenrand un teren, semnat la notar, in ce cpnditii se poate anula daca partile ... (vezi toată discuția)