avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constatare nulitate act judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constatare nulitate act judiciar

Buna ziua!
Acum 5 ani impreuna cu fostul sot am cumparat de la parintii lui 1500mp teren si o casa de locuit pentru care am achitat suma de 80 milioane lei vechi, suma mentionata in contractul de vanzare cumparare. Intre timp am divortat si am ajuns sa facem partaj. Dupa de a inceput actiunea de partaj fostii socri ne-au dat in judecata vrand sa strice actul de vanzare cumparare din motiv ca nu si- au primit banii pe casa si teren.
Se poate anula actul de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:37, 18 Mai 2010
Ce au solicitat fostii socri in cererea de chemare in judecata?
daca in contract scrie ca "subsemnatii declaram ca am primit pretul", atunci sansele lor de a anula contractul sunt minime.
Este foarte dificil a proba acest motiv, daca pretul a fost declarat ca fiind integral achitat si primit inaintea noatrului public.
Nici un notar de buna-credinta nu autentifica altfel actul de vindere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj GINGER GINGER Va rog sa ma ajutati. Fostii mei socri au avut un teren cu o casa de vacanta inceputa in 2001, neterminata care valora aproximativ 300 milioane lei (vechi) . ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere a.adriana a.adriana buna ziua, in anul 1995 am autentificat la notar un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.prin acest contract socrii ne-au vandut teren+ ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare ContSters323672 ContSters323672 Buna ziua , am incheiat in urma cu 4 ani un contract de vanzare-cumparare cu o ruda ( nu am vrut donatie sa nu poata fi contestat ) , problema se pune asa , ... (vezi toată discuția)